mobilitat

Entren en funcionament les rampes mecàniques del darrer tram de Carles Riba, a Granollers

Permeten accedir a la part alta del barri de la Font Verda

per Redacció, Granollers, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 11:58 |
Les rampes mecàniques del tram baix del carrer de Carles Riba, a Granollers, han entrat en funcionament aquest dimarts. Es completa, així, la instal·lació de les rampes al llarg de tot el carrer, facilitant la mobilitat dels veïns i veïnes de la zona alta del barri de la Font Verda, i fent més accessibles equipaments i serveis com el Centre Vallès, l'Arxiu Comarcal, la comissaria dels Mossos d'Esquadra, el camp de futbol, el cementiri o el tanatori. L'actuació també ha permès pacificar el carrer, millorar la mobilitat i incrementar la seguretat viària i dels vianants.

L'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha destacat que representen "gairebé un element de transport com podria ser un autobús, una llançadora; són un element de mobilitat sostenible i per a la gent que li costa desplaçar-se cap a aquesta zona plena de serveis i equipaments". 


L'actuació del darrer tram va començar ara fa un any i en les últimes setmanes s'ha procedit a col·locar les tres últimes rampes, situades entre la plaça de la Font Verda i el carrer de Joan Lluís Vives. Aquest tram té una longitud de 165 metres i un pendent que s'acosta al 10% de mitjana. Al llarg de l'estiu s'ha fet tot l'assemblatge, s'han tramitat els permisos amb les companyies elèctriques i s'han dut a terme totes les comprovacions necessàries prèvies a la posada en funcionament.

Des de la plaça de la Font Verda s'ha construït una nova vorera de 5 metres d'amplada entre la façana sud dels edificis i el límit de la rampa, que serveix per al pas de vianants i per a l'accés als guals. Pel que fa a la circulació de vehicles, el carrer de Carles Riba, entre el passeig de la Muntanya i el carrer de Lluís Vives, ha passat a tenir un sol sentit de circulació, de pujada.


Aprofitant les obres s'han reformat tots els serveis del subsol: clavegueram, recollida d'aigües pluvials, abastament d'aigua potable, enllumenat, i soterrament de les línies aèries d'electricitat i telefonia. Un cop col·locades les rampes, s'han fet els treballs de pavimentat del carrer i s'han reurbanitzat les noves voreres i les cruïlles amb els carrers de Josep Maria de Segarra i Lluís Vives, amb millores de l'accessibilitat i nou arbrat i mobiliari urbà.

El primer tram de les rampes mecàniques va entrar en funcionament el 19 de maig de 2020. Des d'aleshores, sumant les persones usuàries dels diferents trams, es comptabilitzen 1.260.409 viatges. Aquesta xifra representa una mitjana diària per tram de 292,8 persones, és a dir, 106.864 persones/any.

 

 

Participació