1 de 10
diada 2022

Junts per Granollers demana dedicar un carrer, plaça o espai municipal a Francesc de Perpinyà

Va ser el diputat granollerí que el 1714 es va oposar a la capitulació de Barcelona

Àlex Sastre i la resta del grup municipal, atenent els mitjans. | Junts per Granollers
per Redacció, Granollers, Catalunya | 12 de setembre de 2022 a les 08:56 |
Junts per Granollers, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, ha presentat una moció perquè el ple municipal de setembre aprovi un reconeixement públic de la ciutat al diputat granollerí que el 1714, al final de la Guerra de Successió, es va oposar a la capitulació de Barcelona: Francesc de Perpinyà Sala i Sasala

La moció demana iniciar el procés per dedicar-li un carrer, plaça o espai municipal, instal·lar una plaça commemorativa a la finca de la plaça de la Porxada on va viure i fer campanyes de divulgació histórica sobre la seva figura. El text s’haurà de debatre en el ple municipal del proper 27 de setembre.


Sastre ha comparegut acompanyat d’Amanda Ramos, Laura Sabatés i Josep Maria Noguera, i ha destacat que Francesc de Perpinyà sigui "possiblement un dels granollerins més il·lustres dels segles XVII i XVIII i de tota la història de la ciutat". El portaveu també ha recordat que Junts, l’any passat, també amb motiu de l’Onze de Setembre, ja va recordar una figura que "va tenir la valentía d’oposar-se a una claudicació que, com tots sabem, va comportar la supressió de les lleis catalanes i la imposició del decret de Nova Planta implantat pel règim borbònic".

Val a dir que Francesc de Perpinyà (1675-1730) no tenia cap vinculació amb Lluís Maria Perpinyà, a qui va dedicada l’actual plaça Perpinyà de Granollers. Per aquesta raó, a preguntes dels periodistes sobre si Junts per Granollers pensava en un indret concret de la ciutat per homenatjar al polític il·lustre, Sastre ha contestat "que no, que si s’aprova i se segueix la tramitació normal, qualsevol lloc de la ciutat actual o futura, servirá per tributar com és mereix aquest reconeixement a un personatge que va tenir una gran visió política i que va defensar per damunt de tot els interessos de Catalunya".


Altres notícies sobre la Diada que et poden interessar
 

 

Participació