1 de 10
social

«Onada d'agraïments», un projecte de Geganters de Sant Celoni per reconèixer la implicació dels sanitaris en temps de Covid-19

En total visitarà 43 hospitals i el Departament de Salut de totes les regions sanitàries de Catalunya després de recórrer 1.800 quilòmetres

Jordi Deumal en la presentació del projecte Onada d'agraïments | Jordi Purtí
per Jordi Purtí Pursals, Sant Celoni, Catalunya | 11 de setembre de 2022 a les 08:00 |
Onada d'agraïments. Aquest és el nou projecte que s'ha plantejat la Colla de Geganters de Sant Celoni amb Jordi Deumal al capdavant que té la finalitat de visitar els principals hospitals de Catalaunya de les diferents regions sanitàries "per fer arribar aquesta onada d'agraïments a tot el personal sanitari per la seva implicació i esforç que sempre han tingut i molt concretament durant la pandèmia de la Covid-19". El divendres 16 de setembre al matí visitaran l'Hospital i el CAP de Sant Celoni com a primer pas del pelegrinatge de 1.800 quilòmetres per un total de 43 hospitals de tot Catalunya i el Departament de Salut, que començarà just l'endemà, dissabte 17 de setembre amb el el Gegantó Mau i que s'allargarà fins el 7 d'octubre.

Durant tots aquests dies, Jordi Deumal viatjarà amb autocaravana i en el seu viatge s'hi podrà afegir qui vulgui, en qualsevol moment o ciutat, sigui o no de la Colla Gegantera. Tots els hospitals ja estan avisats del dia que els farà la visita per fer-los l'agraïment "a canvi el demano que em facin un desig, en positiu, que el darrer dia de viatge lliuraré al conseller de Salut, Josep Argimon".


La primera parada aquest cap de setmana vinent serà el dia dissabte 17 als centres hospitalaris de Calella i Blanes  i el diumenge 18 de setembre als dos hospitals de Girona: Hospital Santa Caterina i Hospital Universitari Doctor Josep Trueta. El següent cap de setmana la visita serà el diumenge 24 de setembre  a l'Hospital Universitari Arnau de Vilananova i el diumenge 25 els dos de Tarragona: Hospital Sant Pau i Santa Tecla i Hospital Universitari Joan XXIII.

El tercer cap de setmana la visita serà a capitals de comarca com Igualada (Anoia) el dia 1 d'octubre al Consorci Sanitari de l'Anoia Hospital Universitari d'Igualada i el diumenge 2 d'octubre a Manresa (Bages) on hia ha l'Althaia-Hospital Universitari Sant Joan de Déu.


La resta de dies haurà visitat hospitals a Palamós, Figueres, Banyoles, Olot, Campdevànol, Vic, Berga, Puigcerdà, La Seu d'Urgell, Viella, Tremp, Reus, Mora d'Ebre, Tortosa, Amposta, Valls, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Terrassa, Sabadell, Mollet, Granollers, Mataró, Badalona, Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

Jordi Deumal ha explicat que ja feia molt temps que ho volia portar a terme "feia més d'un any que em voltava pel cap" i que ho va decidir un dia mentre estava passejant per la Vall d'Olzinelles quan la Covid-19 ja anava a la baixa "i semblava que ningú se'n recordava del que havíem passat". Amb aquesta acció considera que és una manera de tenir presents els sanitaris i també de fer poble, ja que a tots els hospitals se'ls donarà un present relacionat amb Sant Celoni.


 

 

Participació