1 de 10
sanitat

El PSC de Sant Pere de Vilamajor reclama la reobertura del servei de pediatria al CAP

La portaveu Jésica Pérez reclama aposta per noves accions per fer pressió

El CAP de Sant Antoni de Vilamajor sense consultes pediàtriques | Aj Sant Antoni Vilamajor
per Redacció, Sant Pere de Vilamajor, Catalunya | 1 de setembre de 2022 a les 12:57 |
“No ens podem resignar i hem de lluitar per recuperar els serveis que teníem”, la portaveu del PSC a Sant Pere de Vilamajor, Jésica Pérez, ho té clar, el servei de pediatria s'ha de tornar a oferir des del CAP Vilamajor, situat a Sant Antoni de Vilamajor. Després dediverses mobilitzacions ciutadanes que no han donat cap resultat, des del PSC aposten continuar insistint i fer el que calgui perquè la Generalitat escolti i atengui les seves reivindicacions. "I així, es visualitzarà el moviment que hi ha en contra de la pèrdua del servei d'assistència mèdica als menors". 

El CAP Vilamajor que dona servei a Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor, és a dir, a una població de més de 10.000 habitants, ja fa més d'un any que no té servei de pediatria. El Departament de Salut va decidir el trasllat d'aquesta especialitat a Llinars del Vallès. Davant d’aquesta decisió, veïns i veïnes dels dos municipis, si han posicionat en diverses ocasions en contra, ja sigui en forma de concentracions, manifestacions o recollida de signatures. 


Els pares i mares de les dues poblacions consideren injustificable el fet que per portar els seus fills al metge, depenguin d'anar-hi en cotxe privat. És la única opció ja que hi ha més de cinc quilòmetres de distància entre les dues poblacions i Llinars del Vallès i, en el cas d'algunes urbanitzacions de Sant Pere de Vilamajor, la distància supera els vuit quilòmetres. "Es tracta de distàncies que no es poden fer a peu i encara que hi hagi transport públic, els horaris són els que són" detalla Jésica Pérez que recalca que per aquest motiu, el servei de pediatria "és essencial per les famílies". 

A aquesta situació se li suma que a Llinars del Vallès no hi ha urgències pediàtriques, el que vol dir que fora de l'horari del CAP, que és de vuit del matí a vuit del vespre, les famílies s'han de desplaçar a Granollers, més de 30 minuts en cotxe, en el cas de Sant Pere de Vilamajor i més de 20 minuts Sant Antoni de Vilamajor.


A l'estiu, s'empitjora encara més perquè el CAP Vilamajor trasllada l'activitat principal a Llinars del Vallès i per tant, durant aquests mesos, no hi ha pràcticament cap mena de servei en aquests dos municipis. "Si tens una urgència i no tens cotxe, tens un problema", explica Pérez que considera que s’ha de trobar una solució "no es pot allargar més aquesta situació de servei deficient", conclou.
 

 

Participació