cuina

Recepta | Quinoa amb pesto de ruca i nous

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 27 d'agost de 2022 a les 13:42 |
Quinoa amb pesto de ruca i nous | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

100 grams de quinoa real ecològica


1 tomàquet d’amanir

Fulles de ruca


Sal

Per al pesto de ruca


Fulles de ruca

1 grapat de nous

1 gra d’all

Oli d’oliva extra verge

1 grapat de formatge parmesà ratllat

Sal

 
Preparació:

Començareu preparant el pesto de ruca, posant en un got de batedora tots el ingredients del pesto i batent-los fins aconseguir una salsa prou fina. Si veiéssiu que queda massa espessa podeu afegir-hi una mica més d’oli. Comproveu el punt de sal i reserveu a la nevera.

Per a coure la quinoa, primer la poseu en un colador prou gran i passeu-ho per sota l’aixeta per tal netejar-la i d’eliminar l’amargor de la part externa. Poseu a bullir aigua amb sal en un cassó, aproximadament dues vegades i una mica més que el pes de la quinoa, i un cop arrenqui el bull poseu-hi la quinoa per espai de uns 15 minuts a foc normal.

Tot seguit, apagueu el foc i deixeu reposar per espai de cinc minuts més tapada. Coleu-la i refresqueu-la sota l’aixeta igual que al principi, i un cop escorreguda barregeu-la amb el pesto que havíeu preparat. Per muntar el plat feu servir un aro d’emplatar i munteu com veieu a la foto: un cilindre de quinoa acompanyat de tomàquet amanit i d’unes fulles de ruca.

 

Participació