festa major de granollers

La pluja obliga a suspendre part de la cerimònia d'inici de la Festa Major de Granollers

Els reptes de Blancs i Blaus omplen la Porxada

per Redacció, Granollers, Catalunya | 22 d'agost de 2022 a les 10:39 |
Imatge del repte dels Blaus | Blancs i Blaus
La pluja ha fet la guitza a la Festa Major de Granollers, obligant a suspendre la cerimònia d'inici aquest diumenge al vespre. Tot i això, el mal temps no ha aturat a les colles, que han acabat fent el toc d'inici al so de les gralles i els tabals: primer, sota la Porxada, i després a descobert quan la pluja s'ha aturat.

Més tard també s'ha pogut fer la cerimònia del repte, tot i que ha començat ben bé a quarts de deu de la nit. Els Blaus, guanyadors de l'última Festa Major amb caràcter competitu, han celebrat l'anomenat Picafestes, un concurs conduït per un presentador molt intens i sospitosament semblant a Pep Callau i en què dues parelles, una blava i una blanca, havien de demostrar els seus coneixements de la Festa Major. Tot plegat amb comentaris -i alguna autocrítica- i els tòpics al voltant dels caràcters de les colles. No ha faltat, però, certa befa cap als Blancs: "Són la pulcritud i la coherència personificada i el pijerio a l'extrem", ha etzibat el presentador.


A més, durant l'acte, el presentador Pep Callau ha tingut un especial record per Vicenç Sáez, desaparegut recentment de forma sobtada.

I, per acabar, el gegant Farras ha aparegut i s'ha transformat en una versió real dalt de l'escenari. "Blaus: és el moment d'escriure la història. Blancs: no us volem Blaus, us volem a l'alçada", ha etzibat.
Pel que fa als Blancs, les noies de la colla han presentat el repte a través d'una suposada entrevista per part de la BBC. Un reportatge on la colla ha defensat que "guanyar no és la part essencial de la nostra festa".

Les noies han enumerat els valors de la festa i de la colla Blanca, i fent confluir diversos colors en un blanc final: "Sabeu què passa quan tens tot això? Que la festa la guanyes cada any, independentment de qui faci més rajoles, qui estiri més fort una corda o qui bufi millor unes pilotes. Aquesta és la raó de ser dels Blancs".

Tot seguit, les blanques han atacat durament la colla rival. Primer els han acusat de viure de rendes i de certa complicitat amb l'alcalde Josep Mayoral: "Aquest any dieu que aneu de vacances, però això ja ho sabíem. Fa anys que esteu de vacances, vivint de renda. I d'alcalde. No seguirem tenint la millor festa de Catalunya si seguiu rascant-vos la panxa".

També els han acusat de manca d'originalitat i, fins i tot, de supèrbia, "d'excés de testosterona" i d'anar sempre a la contrae fer sempre una Festa Major a la contra: "L'any passat vau estar 15 minuts de tabarra per dir-nos que fa cinc anys que no guanyem una festa. Però vosaltres, quants anys fa que no en feu una d'únicament vostra?", han etzibat.

Finalment, amb la plaça a les fosques, s'han encès bengales a ritme i imatge d'Star Wars, en una edició en què els Blancs viatgen a l'espai.

El cant de la Guimbada ha posat el punt i final de l'acte.
 

 

Participació