successos

Evacuat per les fortes pluges un grup de 87 persones de Caldes acampades al Pallars

Joves i monitors han estat traslladats al pavelló de la Pobla de Segur i no consta cap ferit

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 5 d'agost de 2022 a les 09:36 |
Els evacuats, arribant al pavelló de la Pobla de Segur | ACN
Els Bombers han evacuat aquest dijous a la nit un grup escolar de 87 persones, entre els quals 22 monitors i la resta joves escolars de primària i batxillerat, quan la zona on estaven acampades al nucli d'Aramunt, a la Conca de Dalt (Pallars Jussà) i a tocar de l'embassament de Sant Antoni, s'ha negat per les fortes pluges. El grup, provinent de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), ha estat traslladat al pavelló de la Pobla de Segur, que l'Ajuntament i la Creu Roja ha habilitat amb llits i mantes perquè hi poguessin passar la nit.


Les fortes pluges de les darreres hores havien provocat una acumulació d'aigua i fang, segons l'avís que els Bombers havia rebut. "Se'ls havia inundat la zona de tendes i també se'ls havia mullat la roba, fet pel qual s'ha desenvolupat una operació per evacuar totes les persones al poliesportiu de la Pobla de Segur gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament", explica Oriol Vilalta, cap del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat.

La principal complicació ha estat pel nombre de persones implicades i pel fet que fos de nit. "Hi havia molta gent i en una zona concreta del Pirineu, amb molt de fang i de nit, de dia les coses són més senzilles", detalla Vilalta.


En aquest sentit, destaca que tothom n'ha sortit il·lès, si bé algun nen tenia fred. El dispositiu ha estat ràpid i en ell hi han intervingut Bombers, Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques, l'Ajuntament de la Pobla de Segur i la Creu Roja, que ha facilitat mantes per als afectats.

Després de passar la nit al poliesportiu, el grup haurà de decidir si reprenen l'activitat o hi duen a terme modificacions per l'afectació de l'aigua.


 

Participació