naturalesa

L'àliga cuabarrada dificulta la neteja del Camí Fluvial de Bigues i Riells

La conservació de l'espai protegit prohibeix continuar els treballs de manteniment durant l'estiu

per Redacció, Granollers, Catalunya | 4 d'agost de 2022 a les 11:31 |
Una àliga cuabarrada | Ajuntament de Bigues i Riells
El Camí Fluvial de Bigues i Riells del Fai forma part de la Xarxa Natura 2000 i del Pla d'Espais d'Interès Natural. Aquest fet implica limitacions normatives per garantir​-ne la seva protecció i, per tant, més restriccions d'usos i actuacions. 

L'entorn natural del Camí Fluvial és tan viu i dinàmic que fa que la natura recuperi l'espai, en èpoques molt concretes, i això en dificulti el manteniment. De fet, a l'entorn fluvial hi ha diverses aus que hi nidifiquen i algunes d'aquestes són esp​ècies protegides. Aquest és el cas de l'època de nidificació de l'àliga cuabarrada


Del 15 de març al 31 d'agost, aquesta espècie protegida fa els seus nius. Per tal de preservar l'au​, el Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de l'Aigua no permeten la neteja del camí​, durant aquest període.  

Tanmateix, atesa la situació de risc d'incendi i l'alta afluència del camí durant l'estiu, l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, a través de la regidoria de Medi Ambient, sol·licitarà novament poder incrementar les actuacions de neteja al Camí Fluvial. 


El consistori demana a la població que disculpi les molèsties i informa que ja hi ha programada i autoritzada una neteja del camí de l'1 al 15 d'octubre​.

 

Participació