contractació

​La contractació indefinida al Vallès Oriental creix amb força aquest juliol

El Vallès Oriental tanca el mes amb 14.097 contractes, el 33% dels quals indefinits

per Redacció, Granollers, Catalunya | 4 d'agost de 2022 a les 11:02 |
Un 33% de la contractació al Vallès Oriental el juliol ha estat indefinida | ND
Durant el mes de juliol s'han formalitzat al Vallès Oriental 13.851 contractes, fet que suposa un creixement de 337 contractes més respecte el mes de juny passat.  Tot i que es dibuixa un descens respecte al mes de juliol de 2021 (-246 contractes) cal destacar l'increment de la contractació indefinida. 


El descens de contractes respecte a l'any passat es deu al fet que al juliol de 2021 es van registrar 14.097 contractes, però dins d'aquest total el 88% dels contractes eren temporals. En canvi, aquest més de juliol la contractació indefinida registra un creixement que continua elevat, com en mesos anteriors, i se situa en el 33% del total de contractes, molt per damunt del 12% que suposava fa un any, tot i que decau lleugerament respecte a mesos anteriors. La contractació temporal se situa en el 66%, lluny del 88% de fa un any. Globalment es pot dir que la xifra de contractes temporals ha caigut en pràcticament una tercera part respecte al juliol de fa un any.

Si s'analitza l'augment dels contractes indefinits segons modalitat contractual, s'aprecia que totes les modalitats de contractació indefinida guanyen pes, i destaquen els contractes ordinaris a temps indefinit (+2.422 contractes més que fa un any) o els convertits en indefinits (+528 contractes més que fa un any), així com els indefinits per a persones amb discapacitat (aquest juliol s'han fet 4 contractes més que fa un any).


En l'àmbit de la contractació temporal, aquest mes creixen els contractes eventuals per circumstàncies de la producció (+1.399), els d'interinitat (+333) i creixen també els contractes d'inserció (+73) o els de pràctiques (+25).

Per sexe, les dones concentren el 46% de la contractació, amb un total de 6.414 contractes, uns 200 més que al juny.


Per activitats econòmiques, les activitats artístiques i d'entreteniment (+305), les activitats sanitàries i serveis a les persones (+182), les activitats vinculades a l'administració pública (+134) i l'educació (+34) són les que lideren el creixement de la contractació d'aquest mes.

A Catalunya, el nombre de contractes laborals amb lloc de treball signats durant el mes de juliol s'eleva a 282.489. El 44,3% d'aquests contractes són indefinits (125.226 contractes), un percentatge molt elevat en comparació amb els anys precedents però que queda una mica per sota del pes que venia representant la contractació indefinida entre l'abril i el juny d'enguany , igual que ha passat a la comarca, on el màxim de la contractació indefinida es va assolir també el mes d'abril (40% dels contractes).

 Taula de contractació per municipis

 

Participació