estació de tren

Adif licita les obres de l'estació de Granollers que culminaran amb el cobriment de la via

La reordenació dels equipaments de manteniment de Granollers-Centre té un cost de 6,9 milions d'euros

per Redacció, Granollers, Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 10:25 |
Les obres a l'estació de Granollers començaran en breu | Ajuntament de Granollers
Adif ha obert el procés de licitació de les obres per reordenar els equipaments de manteniment de l'estació de Granollers-Centre. L'actuació, anunciada a l'abril per la ministra de Mobilitat i Transports, Raquel Sánchez, preveu el trasllat de les instal·lacions actuals a una nova àrea on es concentraran els nous edificis per als serveis de manteniment de les vies, electrificació i instal·lacions de seguretat i comunicacions.

El pressupost de la licitació és de 6,9 milions d'euros i, un cop s'adjudiquin les obres, es preveu que durin vuit mesos. Aquesta és una primera actuació del pla d'integració ferroviària previst a Granollers, el qual culminarà amb la cobertura de quasi 400 metres de vies, entre els carrers de Josep Umbert i d'Agustí Vinyamata. Segons va anunciar Raquel Sánchez, aquesta última fase costarà 14,1 milions d'euros.


Segons informa Adif en un comunicat emès aquest dimarts, la reordenació de les instal·lacions de manteniment també inclou un nou aparcament per a vehicles i un camí de 6 metres d'ample. Tots dos destinats a serveis de manteniment, a més de l'ampliació del pas inferior existent a la carretera C-352.

En paral·lel, es faran noves vies d'accés als nous edificis de manteniment i es crearà un pas de servei sobre les cinc vies per connectar les noves instal·lacions amb l'estació. També s'han previst noves vies mortes.

 

Participació