cuina

Recepta | Pastis d'estiu amb pernil dolç

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 30 de juliol de 2022 a les 13:12 |
Pastis d'estiu amb pernil dolç | Manel Baxerias
Ingredients per a 4 persones:

1 pa rodó de pagès tallat


Pernil dolç tallat fi

Pernil salat tallat fi per el farcit


Llenques de bacó fumat

Enciam


Tomàquet d'amanir

1 tomàquet de sucar

Maionesa

Oli d'oliva

Sal

Estris:

Un motlle, rodó 20 cm de diàmetre

Paper film 

Elaboració:

Traieu l'escorça de les llesques del pa rodó. Folreu el motlle amb paper film de forma que en sobri per poder tapar-lo un cop acabat el pastís.

Disposeu el pernil dolç partint del centre del motlle i cap enfora fins cobrir tot el fons i els laterals del motlle. Cobriu el pernil amb una capa de pa, tallant-lo si cal per donar-li la forma del motlle fins a cobrir tot el pernil del fons. Suqueu la primera capa amb tomàquet i amaniu-la amb oli i sal, poseu-li les llenques de pernil salat, i toneu-la a cobrir amb una altra capa de pa, en la que escampareu per sobre maionesa.

Tot seguit, incorporeu-li unes rodelles de tomàquet molt fines fins cobrir tot el pa, i després les llenques de bacó que prèviament haureu passat per la paella. Per últim, l'enciam tallat en juliana petita. Amaniu-ho tot amb una mica d'oli i sal. Poseu-li una tercera capa de pa cobrint per complert el pastís.

Comprimiu-ho tot una mica per tal de acabar i de donar forma i consistència al pastis, tapeu-lo amb el paper film sobrant i poseu-lo a la nevera fins una estona abans de servir-lo. En aquest cas la decoració son unes olives farcides, tallades a rodelles 

 

Participació