habitatge

La Donia: dues filles, 800 euros d'ingressos i un lloguer de 600 per una habitació d'hotel

La PAH es manifesta a Granollers per protestar per la manca de respostes de l'administració

per Redacció, Granollers, Catalunya | 1 d'agost de 2022 a les 08:00 |
La Donia rep el suport de la PAH, durant la manifestació a Granollers | VOTV
La Donia i les seves filles fa més d’un mes que viuen en un hotel després de ser desallotjades per ordre judicial de l’habitatge on residien. Aquest dijous, la PAH s’ha concentrat al centre de Granollers per alertar de la seva situació. La Donia paga 600 euros mensuals per una habitació amb un llit i un matalàs i sense dret a cuina. I només els queden 200 euros dels ingressos per passar el mes.

Marc Plana, portaveu de la PAH de la capital del Vallès Oriental, ha alertat que la situació d'aquesta dona "va contra llei". Diu que la Donia i les seves filles pateixen exclusió residencial per ingressos i no tenen ni alternativa habitacional ni possibilitats d'accedir a un habitatge al preu de mercat. Precisament els tres requisits perquè l’administració els reallotgi amb dignitat.
Però, què significa ser reallotjats amb dignitat? "Que el que hagi de pagar de lloguer sigui com a màxim un 18% dels seus ingressos, o sigui menys de 200 euros; que sigui un allotjament habitable, no com ara, i amb cuina; que es busqui un reallotjament més definitiu amb lloguer social i contracte de set anys, cosa a la que tenen dret atenent-se a la situació d'exclusió residencial", ha explicat Plana.

Per això, la plataforma ha tornat a exigir a l’Ajuntament de Granollers i a la Generalitat que no s’amaguin amb arguments que han qualificat de "surrealistes" i que compleixin les seves obligacions: "Tenen l'obligació legal i moral d’oferir un reallotjament".

 

Participació