formació

Càritas fa cursos de neteges industrials per millorar la formació

La formació està especialment indicada per persones que es troben en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió

per Redacció, Cardedeu, Catalunya | 2 d'agost de 2022 a les 08:00 |
La Narvis, netejant al CAP de Cardedeu | VOTV
La Narvis fa un any que treballa netejant el centre d’atenció primària de Cardedeu. Ella és una de les persones que ha passat pel curs de Neteges Industrials de Càritas diocesana de Terrassa. Una formació especialment indicada cap a persones que es troben en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió, ja que no tenen una feina que els permeti tenir una situació econòmica i social estable.

Es tracta de la formació d’un sector que, segons destaca Càritas, mica en mica està més valorat i reconegut. Creuen que amb cursos com aquests les persones que hi participen guanyen consideració.


El curs compta amb tres parts: una de teòrica, en què aprenen tècniques, ús de material especialitzat i riscos laborals per comptar amb eines i coneixements per fer la neteja de forma efectiva i eficient i una altra de competències transversals com les eines digitals, habilitats i destreses perquè puguin saber què volen i millorin les seves habilitats per entrar al mercat de treball: "Hi posem èmfasi per treballar les capacitats de les persones perquè ajuda que es trobin a si mateixes, sàpiguen què volen fer i millorin les seves habilitats per entrar al mercat de treball", explica Meritxell Pineda, de Càritas.

També inclouen pràctiques en empreses, que segons Càritas és el factor que fa multiplicar les possibilitats de trobar feina. La Narvis les va fer en una escola de Sant Cugat del Vallès.


"La persona que fa el curs sol ser gent que s’ha quedat a l'atur i que els hi ha costat entrar al mercat de treball, però sobretot per desmotivació, per deixar-se a ells mateixos. Pensaven que havien quedat exclosos i creuen que no tindran més oportunitats. Fer el curs els empodera, els hi dona eines i les fa creure en elles mateixes", afegeix Pineda.

Càritas diu que un 60% dels participants en aquest curs acaben trobant feina.

 

 

Participació