medi ambient

Electra 70 i Elecsum inicien una comunitat energètica a Caldes

Els impulsors instal·len panells a l'aparcament d'un centre comercial

per Redacció, Caldes de Montbui, Catalunya | 5 d'agost de 2022 a les 11:40 |
Els panells solars, al supermercat | Cedida
La zona de pàrquing del supermercat Caprabo de Caldes compta des de fa unes setmanes amb una zona tapada. No és una coberta casual: són panells solars que serveixen per generar energia elèctrica que utilitza la comunitat energètica Les Brugueres. Abasteix d’energia solar a persones sòcies de Cooperativa 70 i a diversos comerços i empreses de la zona.

L’empresa promotora és Electra 70, la unió de Cooperativa 70 i Electra Caldense, i està gestionat per Elecsum.


L’objectiu és doble: poder aconseguir energia a un millor preu, però també afavorir l’autoconeixement del consum. Això s’aconsegueix amb una aplicació amb la que les persones i empreses i usuàries podran consultar l’energia generada autoconsumida i els excedents, i rebre consells de com millorar l’estalvi. A més, no han de fer cap instal·lació ni hauran d’invertir en manteniment.

Els integrants de la comunitat estan ubicats en un radi de 500 metres de la instal·lació, com aquesta estació de servei, però també hi ha botigues i negocis d’alimentació i de l’automòbil.


Oriol Xalabarder Anglí, director Elecsum, precisa: "En un habitatge mig que consumeixi uns 4000 kw hora i any, se'n pdoria estalviar uns mil.

D'altra banda, els impulsors destaquen que amb l'impuls de zones amb sombra milloren la climatització dels vehicles.

 
 

 

Participació