política municipal

IUSF trenca el pacte de govern de Sant Fost

La formació ho justifica per un conflicte d'interessos del regidor Alberto Bastida, però Sant Fost En Comú Podem diu que és una "estratègia electoralista"

per Redacció, Sant Fost de Campsentelles, Catalunya | 22 de juliol de 2022 a les 13:55 |
Montserrat Sanmartí, d'IUSF, i Alberto Bastida, de Sant Fost En Comú Podem, després de la moció de censura | Ajuntament de Sant Fost
L'alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Santmartí (IUSF), ha cessat el primer tient d'alcalde, Alberto Bastida (Sant Fost en Comú Podem) i ha trencat el pacte de govern que, el març del 2021, la va tornar a l'alcaldia després d'una moció de censura

Tot plegat va començar dimarts, quan la pròpia Sanmartí va fer públic el cessament per decret d'alcaldia del coordinador tècnic jurídic de l'Ajuntament per, suposadament, incorporar Bastida, que també és regidor de Serveis Socials i Dret Animal, a un despatx professional. Segons l'alcaldessa, existeix un conflicte d’interessos i aquest treballador no es pot beneficiar de la feina que fa a l’Ajuntament i, al mateix temps, oferir assessorament en les mateixes matèries a altres consistoris a través de la seva empresa.


En un comunicat aquest divendres, IUSF critica que aquesta situació "és una manca de respecte cap a una insititució que és de tots els santfostencs i santfostenques" i reconeixen que "aquests motius ens han fet perdre la confiança i dubtar de l'honestedat del  fins ara regidor soci de govern, que ha utilitzat el seu lloc privilegiat per als seus interessos i beneficis personals".

A més, la formació defensa que van estendre la mà per trobar "una solució conjunta", tot demanant la renúncia de Bastida "pel bé de la continuïtat de l'acord de govern". Com que Sant Fost En Comú Podem no ho va acceptar, es va trencar el pacte.
Sant Fost En Comú Podem, per la seva banda, ha emès un comunicat en què mostren la seva sorpresa per aquestes decisions dels socis de govern, de les quals diuen que se n'han assebentat pels mitjans de mitjans de comunicació. Ho qualifiquen tot plegat d'"estratègia electoralista" i avancen que emprendran accions judicials "en defensa dels interessos, tant del partit, com del nostre regidor". 
Inestabilitat


Amb aquesta ruptura es viu un capítol més en la inestabilitat política del municipi. En el ple d'investidura després de les eleccions del 2019María José Sánchez deixava el PSC i era proclamada alcaldessa amb els vots de la candidatura d'ERC-Junts-AM i els comuns, tot i que els socialistes havien arribat a l'acord de pactar amb IUSF. Uns mesos més tard, però, anunciava que deixava el càrrec, i el republicà Carles Miquel es convertia en el nou batlle, amb Sánchez al govern. Al cap d'un mes, el govern municipal es quedava en minoria per la sortida d'Alberto Bastida, que més tard va segellar la moció de censura amb IUSF.

 

 

Participació