urbanisme

Granollers aprova el pla que permetrà construir un centenar d'habitatges entre el carrer Minetes i el camp de futbol

També se'n faran 46 entre l'avinguda Sant Esteve i les vies del ferrocarril

per Redacció, Granollers, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 19:48 |
Plànol de la nova urbanització a l'entorn del camp de futbol del carrer Girona | Ajuntament de Granollers
L'Ajuntament de Granollers ha aprovat aquest mes de juny dos projectes d'urbanització i de reparcel·lació al centre de la ciutat que permetran la construcció de 150 habitatges, dels quals prop d'una cinquantena seran de protecció oficial.

Un d'aquests projectes abasta l'illa situada entre els carrers d'Agustina d'Aragó, Tetuan, Minetes i el camp de futbol del carrer Girona. Es tracta d'una illa no edificada, actualment destinada a aparcament a l'aire lliure on el planejament permetrà, entre d'altres, la construcció d'un centenar d'habitatges, 37 dels quals seran de protecció oficial.


El pla preveu que les edificacions es disposin a l'illa amb diferents alçades i profunditats per millorar les condicions d'assolellament dels habitatges; i els espais lliures es configurin amb una placeta al nord, al carrer de les Minetes; i un altre espai al sud, tocant al camp de futbol del carrer Girona, on un vial unirà els carrers d'Agustina d'Aragó i de Tetuan.

L'àrea comprèn 4.276 m2 que permetran la construcció de 66 habitatges lliures i 37 habitatges de protecció oficial, 5 dels quals es destinaran a lloguer assequible, i un local en planta baixa, que es corresponen al 10 % de l'aprofitament urbanístic cedit a l'Ajuntament. El projecte també preveu la creació d'espais lliures, dues noves places i l'ampliació de les voreres dels carrers d'Agustina d'Aragó i Minetes.


46 habitatges molt a prop del nucli antic


L'altre pla correspon amb l'illa delimitada pels carrers de Quevedo, Llevant, Josep Pinyol i Orient, amb exclusió de l'edifici existent on se situava l'antiga fàbrica Visa. Es tracta d'una àrea de 2.427 m2, ubicada entre l'avinguda Sant Esteve i les vies del ferrocarril, molt propera al nucli antic de la ciutat.


El pla preveu la construcció d'uns 46 habitatges, dels quals 16 seran de protecció oficial, dos d'ells de lloguer assequible, que es corresponen al 10 % de l'aprofitament urbanístic cedit a l'Ajuntament. També preveu 1.058 m2 destinats a espais verds públics.

El projecte d'urbanització preveu una nova plaça situada al davant de l'existent al sud del carrer Josep Pinyol. Aquesta comptarà amb una zona de jocs infantils i espais d'ombra, i més de la meitat de la seva superfície serà drenant, per aprofitar les aigües pluvials, tant en les zones de parterres com en les àrees de jocs.

Segons destaca l'Ajuntament en un comunicat, "aquestes millores comportaran la transformació urbanística de la ciutat i la revitalització dels entorns del camp de futbol del carrer Girona i de la via del tren. Suposaran un increment del parc d'habitatge així com l'augment dels pisos de protecció oficial i de lloguer assequible, i dels espais públics destinats a àrees verdes, places i zones verdes de la ciutat". Les obres d'edificació i les d'urbanització s'executaran de manera simultània.

 

Participació