el temps

Avís de temps violent al Vallès Oriental

Protecció Civil alerta de pedregades, tornados, esclafits i mànegues a la comarca i al Maresme, al Barcelonès i a la Selva

per L.G., Barcelona, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 12:19 |
Carrers emblanquinats de la pedra a Sabadell, en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
Després de dies d'onada de calor, bona part de Catalunya passa ara per una setmana d'inestabilitat meteorològica, amb pluges i avisos per temps violent. Protecció Civil ha emès precisament aquest dimecres una alerta de temps violent segons el qual es podrien produir pedregades amb gruixos superiors als dos centímetres, ratxes de vents superiors als 25 metres per segon i tornados, esclafits o mànegues. El perill és molt alt al Maresme, al Barcelonès, al Vallès Oriental i a la Selva. Les autoritats han demanat precaució a l'exterior i en els desplaçaments per la zona.
 

Per altra banda, també arriben les pluges a Catalunya. Bona part del país ha estat en alerta per intensitat de la pluja amb Sant Joan i la revetlla cada cop més a prop. Els ruixats s'han produït aquest dimarts als Pirineus i a les Terres de l'Ebre mentre que durant el matí de dimecres s'estan traslladant fins al litoral, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

Així doncs, durant el matí d'aquest dimecres les pluges mantenen en avís per perill moderat al Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Gironès i el Baix Empordà. De cara a la tarda, l'avís es manté només al Gironès, però els ruixats poden produir-se a zones del Pirineu i del Prepirineu.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació