igualtat

Front comú de la Coordinadora Feminista i Trenquem Armaris pel 28-J a Granollers

'Lluitem amb Orgull' serà el lema de la jornada del Dia de l'alliberament LGTBIQ+

per Redacció, Granollers | 21 de juny de 2022 a les 21:41 |
Presentació dels actes del 28-J a Granollers | Coordinadora Feminista
El proper dimarts 28 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc a Granollers una marxa unitària en motiu del Dia de l'Alliberament LGTBIA+. La Coordinadora Feminista de Granollers i Trenquem Armaris han unit les seves forces "per demostrar que l'alliberament sexual i de gènere i la plena llibertat només s'aconseguiran si estem juntes i organitzades contra aquest sistema que ens oprimeix i no ens deixa viure".

En un comunicat, la Coordinadora ha explicat que la marxa es convoca "en un moment on el col·lectiu LGTBIA+ segueix patint una gran repressió i persecució en el marc d'un sistema capitalista patriarcal". Alerten que "l'auge del feixisme és preocupant actualment, amb el consegüent augment d'agressions registrades, i aquest auge és una amenaça pels drets no només de les persones del col·lectiu LGTBI, sinó de totes les persones que per algun motiu o un altre se surten de la norma o no estan emparades per aquest sistema cisheteropatriarcal i capitalista".


A més, l'entitat denuncia "com el capitalisme intenta treure rèdit econòmic dels drets LGTBI, mercantilitzant una vegada més els nostres cossos i la nostra manera d'estimar". En aquest sentit, denuncien que a Barcelona "una associació d'empresaris ha creat el Pride BCN, una marca amb la qual es renten la cara empreses que ara es presenten com a gay-friendly. Pride Barcelona no va dubtar en enviar els antiavalots a reprimir de forma violenta una protesta LGTBI el 27 de juny de 2019 a la plaça Universitat", alerten.

La marxa de dimarts començarà a dos quarts de vuit del vespre a la plaça de la Porxada de Granollers, on es llegirà un primer manifest. La manifestació avançarà pels carrers de Santa Esperança i Marià Maspons fins la Plaça Josep Barangé, on es llegirà un segon manifest. Seguidament es desplaçarà per l’avinguda del Parc i el carrer Torras i Bages fins a entrar a la Carretera i arribar a la plaça Maluquer i Salvador, on tindrà lloc una altra lectura. Per últim, s’arribarà de nou a la Porxada per llegir el manifest final i donar per finalitzada la marxa.


Els organitzadors també expliquen que en aquesta marxa "hi estan convocades totes les persones de la comarca, però sobretot lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, intersexuals, asexuals, dones, migrades, pobres, discapacitades... totes juntes, unides contra l'odi, demostrarem qui som i com som sense vergonya".

 

Participació