cuina

Recepta | Coca de cireres

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 19 de juny de 2022 a les 18:47 |
Coca de cireres | Manel Baxerias
Ingredients:

1/2 kg de farina


75 grams de sucre

50 grams de mantega


3 ous

Sal

10 grams de raspadures de llimona

Llet o aigua

50 grams de llevat premsat

300 grams de cireres madures

Sucre per tirar damunt de la coca


Elaboració:

Col·loqueu la farina en forma de volcà sobre la taula o mabre. Al mig, afegiu-hi el sucre, el ous, la sal, el llevat, les raspadures de llimona i la mantega.

Barregeu-ho bé amb els dits diluint-ho tot, afegint-hi a poc a poc la llet o l’aigua i acabant-ho de pastar tot bé amb la farina, fins a formar una massa homogènia i que se’ns desenganxi de les mans.

Deixeu-la reposar uns 20 minuts.

Tot seguit amb el corró la lamineu donant-hi forma ovalada de coca. Esteneu-la sobre una llauna greixada, amb un gruix d’1 cm, aproximadament.

Col·loqueu al damunt les cireres, i deixeu-ho fermentar a temperatura tèbia.

Empolvoreu-ho amb sucre i coeu-la al forn a uns 160º, aproximadament, fins que s’espongi i es dauri de la superfície.

 

Participació