trànsit

Demà entren en funcionament els nous radars de tram de la C-17 entre Aiguafreda i Figaró

El límit màxim de velocitat serà de 80km/h

per Redacció, Aiguafreda / Figaró, Vallès Oriental | 16 de juny de 2022 a les 12:03 |
El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir d'aquest divendres els dos nous radars de tram de la C-17 entre Aiguafreda i Figaró en ambdós sentits per reduir-ne la velocitat excessiva i la sinistralitat viària. 
 

El radar, a l'alçada de la Leiro Foto: SCTEn sentit Barcelona, els cinemòmetres estan ubicats entre els quilòmetres 41,100 i 37,836 i controlaran la velocitat dels dos carrils de la calçada al llarg de 3,2 quilòmetres; en direcció nord, estan ubicats entre els quilòmetres 37,790 i 41,040 per vigilar també un tram també de 3,2 quilòmetres. El límit màxim de velocitat permès en tot el tram controlat és de 80 km/h.

Funcionament dels radars de tram


Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d'un equipament de reconeixement de matrícules situat a l'inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s'ha superat el límit màxim de velocitat permès. "Aquests cinemòmetres tenen l'objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur", defensa el SCT.

Actualment, i comptant aquests nous cinemòmetres, a la xarxa viària catalana hi ha 246 punts de control, dels quals 38 són radars de tram. 


La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. A Catalunya, l'any 2021 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 17,4% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes i va augmentar la presència en la casuística de la sinistralitat respecte al 2019 (11,9%).
 

 

Participació