integració

​Granollers acull aquest cap de setmana la 14a edició dels Jocs Catalans d'Esport Adaptat

Uns 250 esportistes participaran en la cloenda de la temporada esportiva en diferents equipaments esportius municipals

per Redacció, Granollers, Catalunya | 8 de juny de 2022 a les 16:28 |
Cartell dels jocs | Ajuntament de Granollers
Aquest cap de setmana, 11 i 12 de juny, se celebren la 14a edició dels Jocs Catalans d'Esport Adaptat. Avui, a la sala de plens de l'Ajuntament, ha tingut lloc la presentació d'aquest esdeveniment, que està organitzat per la Federació Catalana d'Esports per a persones amb Discapacitat Física (FCEDF). Es tracta de la cloenda de la temporada esportiva on es disputaran diverses competicions (principalment Copes Catalanes) i activitats i exhibicions d'esport adaptat.

Josep Giménez, president de la FCEDF, ha destacat la importància que representen els Jocs Catalans per la Federació, no solament per l'aspecte esportiu i competitiu sinó també per la possibilitat de visibilitzar l'esport adaptat arreu del territori català. "És una satisfacció que Granollers aculli el que considerem la Festa Major de l'Esport Adaptat a Catalunya", ha dit.


A la presentació també hi han assistit Ariadna Balmes, de l'associació Capaç i Vàlida, i Pau Navarro, del Club Rugby Spartans Granollers, qui han destacat la importància de la celebració dels Jocs Catalans a Granollers, "com una oportunitat per continuar avançant cap a la inclusió de les persones amb discapacitat i treballar per l'accessibilitat dels equipaments esportius, els comerços i altres espais de la ciutat, així com la importància d'encoratjar les persones amb discapacitat perquè practiquin esport".

El regidor d'Esports, Àlvaro Ferrer, ha insistit en la importància de "visibilitzar l'esport adaptat i la capacitat de superació dels seus esportistes". I l'alcaldessa, Alba Barnusell, ha agraït la confiança dels organitzadors i ha destacat que "és un orgull que els Jocs Catalans se celebrin a Granollers. La nostra ciutat es posa a la disposició de l'esport adaptat i de les persones amb discapacitat". I s'ha compromès a continuar avançant per fer de Granollers una ciutat més accessible i inclusiva: "Queda molta feina per fer, com a societat encara tenim molts reptes, però els reptes estan per a assolir-los".


En total, hi haurà més de 250 esportistes. En diferents instal·lacions esportives municipals, es disputaran les Copes de Catalunya d'esports com el bàsquet i el rugbi en cadira de rodes i l'hoquei en cadira de rodes elèctrica, entre altres competicions de natació, pàdel i exhibicions de vòlei i waterpolo i altres esports.

 

Participació