integració

Una cursa infantil i una festa inclusiva fan de Granollers la capital de l'esport adaptat

El cap de setmana que ve hi haurà a la ciutat els Jocs Catalans en Esport Adaptat

per Redacció, Granollers, Catalunya | 6 de juny de 2022 a les 11:23 |
Aquest cap de setmana, Granollers s'ha convertit en la capital de l'esport adaptat a Catalunya. La plaça Lluís Perpinyà i el carrer Anselm Clavé han estat els punts on la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) i l'Associació Capaç i Vàlida han organitzat diverses activitats inclusives per visibilitzar el col·lectiu i incentivar la participació i el joc dels més petits, tinguin o no discapacitat. Alhora, tot plegat ha servit per promocionar els Jocs Catalans en Esport Adaptat, que tindran lloc a Granollers el pròxim cap de setmana.

Les activitats han començat dissabte a la plaça Perpinyà, on la FCEDF ha organitzat una jornada inclusiva amb de camps de bàsquet, boccia (un esport similar a la petanca) i vòleibol perquè tot aquell infant que ho volgués pogués passar una bona estona.


Diumenge s'ha fet 1ª cursa infantil adaptada de la ciutat, organitzada per l'Associació Capaç i Vàlida. Gerard Soler, membre d'aquesta entitat, reconeix que la coincidència del pont i el Gran Premi de Motociclisme a Montmeló els neguitejava pel que fa als participants, però que estan molt satisfets amb el resultat final: "Era una incògnita, però de les 27 persones que hi havia apuntades finalment han vingut 24".

Pel que fa a les curses, van optar perquè tinguessin un màxim de cinc participants alhora per donar protagonisme a tots els nens i nenes.


Els organitzadors van comptar amb l'ajuda de l'equip de l'equip de Rugbi en Cadira de Rodes Spartans Granollers, del centre de neurorehabilitació ukidsneuro, de Mollet, i de Canguratge Terapèutic que van dissenyar cinc activitats perquè els més petits es poguessin refrescar, experimentar amb jocs sensorials o pintar abans o després de les curses.

També hi va haver una barra solidària i sortejos de paneres de La Clotxa.


Des de Capaç i Vàlida es fa una molt bona valoració: "Era el primer gran esdeveniment que fèiem a la ciutat i ha anat molt bé. L'objectiu era que que la gent vegi que si es fan activitats adaptades on puguin participar, la gent d'aquest col·lectiu ho fa i s'ho passa tan bé com tothom. Cal incentivar activitats inclusives perquè tots els nens puguin particiar, tinguin o no alguna discapacitat", defensa Soler.

  

 

Participació