cuina

Recepta | Filet de porc amb agredolç de cireres

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 4 de juny de 2022 a les 08:58 |
Filet de porc amb agredolç de cireres | Manel Baxerias
Ingredients 2-3 persones:

1 filet de porc de 500 grams aproximadament


200 grams de cireres sense pinyol

200 ml. de vi blanc


Oli d’oliva

1 cullerada sopera de sucre moreno


1 cullerada sopera de vinagre de vi negre

Pebre negre

Sal

Elaboració:

Preescalfeu el forn 180º C.

Mentre salpebreu el filet de porc, poseu a escalfar al foc una paella amb un fil d'oli i una vegada ben calenta poseu-hi el filet a daurar fins que estigui ben cuit per fora.

Traspasseu el filet a una safata de forn juntament amb el vi, i el poseu al forn durant uns 15-20 minuts per tal que es cogui per dins.

Per fer l'acompanyament amb les cireres a les que prèviament haureu tret el pinyol, poseu al foc la mateixa paella a la que heu rostit el filet, afegiu-hi una cullerada de sucre moreno i aneu-lo remenant fins a obtenir una mena de caramel, i tot seguit afegiu la cullerada de vinagre, amb molta cura, està molt calent i podria esquitxar-vos el caramel, desglaceu la paella i afegiu-hi les cireres, remeneu la barreja, rectifiqueu de sal i reserveu.

Un cop cuit, traieu el filet del forn i torneu-lo a posar a la paella amb les cireres, aboqueu-hi el vi restant de la cocció al forn i deixeu-lo reduir un parell de minuts.

Abans de servir, deixeu-lo refredar uns minuts o aneu amb molta cura de no cremar-vos. Procediu tallant la carn en filets i salsant-la amb les cireres.

 

 

Participació