seguretat

Veïns de Can Valls i Torre Negrell, a Caldes, es manifestaran per denunciar la seguretat de l'accés per la C-59

L'Ajuntament diu que fa unes setmanes es van reunir amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat per traslladar-li el cas

per Redacció, Caldes de Montbui | 14 de maig de 2022 a les 09:40 |
Accés a les urbanitzacions. | Ajuntament de Caldes de Montbui
Veïns de Can Valls i Torre Negrell, a Caldes de Montbui, es manifestaran dilluns a la tarda per denunciar la manca de seguretat que, segons alerten, es viu a l'accés per la C-59. "El tram entre Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans està qualificat de risc alt. Hi ha massa sovint molts accidents que es concentren generalment en l'accés a la urbanització. Accidents tant entre vehicles com de vianants atropellats", denuncien en un comunicat.

Diuen que "fa anys" que demanen "un accés segur, unes parades de bus en condicions segures, un pas per creuar la carretera sense jugar-se la vida per poder accedir al transport públic direcció Barcelona i poder recuperar el punt de parada de l'e9 -l'autobús que uneix la vila calderina i Barcelona-, que es va anular per manca de seguretat".


Els veïns demanen inversions alhora que critiquen el paper de l'Ajuntament: "Cal fer un projecte que englobi totes aquestes carències i fer la inversió necessària per aquesta problemàtica greu, que afecta a tots els veïns de la comarca. Tenint en compte que el Parlament ha instat recentment millores molt més completes i resolutives, ens preocupa la proposta recent de l'Ajuntament. Ens vam reunir amb l'alcalde fa just un any i, estant al cas de tot, no creiem que s'estigui donant la prioritat que la problemàtica requereix".

L'Ajuntament diu que ho han traslladat a la Generalitat


Precisament l'Ajuntament de Caldes ha emès un comunicat aquest divendres en què explica que a finals d'abril va haver-hi una trobada a petició del consistori amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, Isidre Gavín. L'Ajuntament hauria demanat "una actuació urgent de millora de la seguretat en l¡accés" per als vianants que creuen des de Torre Marimon o utilitzen les parades de bus que connecten aquests barris amb el nucli urbà.

Segons el consistori, Gavín va avançar que aquest estiu hi haurà una primera actuació en la cruïlla entre el passeig de circumval·lació de Can Valls i la C-59. "Infraestructures preveu construir un nou enllaç en el principal carrer de Can Valls que permeti treure la parada de bus del marge de la C-59, on és ara, i traslladar-la al carrer de la urbanització. "D'aquesta manera, el Bus Urbà podrà utilitzar el nou enllaç per fer el gir i tornar a accedir a la C-59 un cop acabada la recollida o baixada de passatgers", explica.


A més, l'Ajuntament diu que també es van posar sobre la taula altres actuacions "que la Generalitat estudiarà", com ara la instal·lació d'un semàfor a demanada per a vianants que permeti creuar la carretera amb seguretat.

Finalment, el consistori assegura que la necessitat d'actuació en aquest tram de carretera també es va traslladar al delegat del govern a Barcelona, Antoni Morral, durant la visita que va fer al municipi.

 

Participació