medi ambient

La recollida selectiva a la Garriga passa del 43 al 79% amb la posada en marxa del porta a porta

Puja la recollida d'orgànica, paper i cartró i envasos, i baixa la de resta

per Redacció, La Garriga, Catalunya | 12 de maig de 2022 a les 13:05 |
Recollida porta a porta. | Ajuntament de la Garriga
Des que es va posar en marxa el porta a porta a la Garriga, el passat 29 d’abril, la recollida selectiva ha passat del 43 al 79%, segons ha precisat l'Ajuntament en un comunicat. Són dades extretes durant la primera setmana de funcionament del nou model al municipi i, tot i que encara falta conèixer el grau de qualitat de la separació, "l’evidència és que els índex han millorat i superat amb escreix els objectius que marca la Unió Europea, que obliga a assolir un 60% de recollida selectiva l’any 2030".

Per fraccions, l’orgànica és la que experimenta l’augment més significatiu, passant d’un 12 a un 36%. El paper i el cartró passen del 7 a l’11% i els envasos pugen del 4 al 9%. Com a conseqüència d’això, també disminueix de manera destacable la recollida de resta, que passa d’un 57 a un 22%.


Aquest dimarts es va celebrar una nova reunió amb el grup de seguiment del porta a porta, la primera des que va entrar en funcionament. En aquest grup de treball hi ha representades entitats, associacions de barris, comerç, grups polítics municipals i AFAs dels centres educatius i està en funcionament des de principis de març. L’objectiu és informar, de manera directa i exhaustiva del dia a dia de la implantació.

En aquesta trobada, es van donar les primeres dades de recollida porta a porta i es van resoldre els dubtes que van plantejar les persones participants. També es van recollir les inquietuds i suggeriments de millora del sistema.


Un cop anotades aquestes propostes, l'Ajuntament assegura que el personal tècnic "les valorarà i les implementarà si es considera oportú". De fet, des de la posada en marxa del grup de seguiment, ja s’han realitzar dues millores: d’una banda, s’han ofert cubells comunitaris per a dipositar el paper a aquells blocs de pisos de més de 10 habitatges que ho vulguin, i de l’altra, s’ha afegit una recollida comercial de fracció orgànica els dissabtes al migdia. 

 

Participació