ensenyament

200 empreses de Granollers han acollit alumnes d'FP Dual a Granollers aquest curs

La Sala Tarafa acull una jornada per insistir en l'oportunitat de captació de talent jove que suposa per a les empreses

per Redacció, Granollers, Catalunya | 11 de maig de 2022 a les 20:35 |
Imatge de la jornada sobre la formació professional | Ajuntament de Granollers
Aquest dimecres s'ha celebrat a la Sala Tarafa de Granollers la jornada FP Dual, una oportunitat per a les empreses. Una trobada organitzada pel Consell de la Formació Professional i l'Ocupació de Granollers conjuntament amb la Fundació Bertelsmann, en què s'ha volgut d'explicar el funcionament de l'FP Dual i els canvis que ha introduït la nova llei estatal de l'FP recentment aprovada. Així mateix, s'ha volgut fer un reconeixement de les empreses que ja acullen alumnes en la modalitat d'FP Dual, i explicar, de primera mà, experiències positives representatives dels prop de 200 convenis de dual que ja s'han signat a Granollers.

L'FP Dual combina els processos d'ensenyament i aprenentatge a l'empresa i al centre de formació. "Aquesta modalitat promou la responsabilitat social corporativa i referma el suport de les empreses als nous models organitzatius de l'FP, dirigits a l'excel·lència", ha destacat l'Ajuntament.


A Granollers, els centres de formació professional desenvolupen aquesta modalitat d'FP Dual des del curs 2014-2015 i s'ha estès a pràcticament a tots els cicles de grau superior i a la majoria de grau mitjà, majoritàriament en els cicles industrials, però també en els de serveis a les empreses com comerç, administratiu o informàtica. El curs 2021-2022 hi ha un total de 214 alumnes de la ciutat que cursen aquesta modalitat d'FP.

A la jornada s'ha explicat amb detall en què consisteix l'FP Dual i l'oportunitat de captació de talent jove que suposa per a les empreses. S'ha exposat l'oferta existent a la ciutat, de totes les professions que es posen a disposició des dels diferents centres educatius, i s'ha ofert un espai de diàleg per promoure la incorporació de més alumnes en la modalitat de dual. Així mateix, les empreses que actualment ja acullen alumnes en dual, han pogut conèixer algunes de les novetats que s'aplicaran arran de l'entrada en vigor de la nova llei.


En la nova llei orgànica 3/2022 de 31 de març d'ordenació i integració de la Formació Professional, l'FP Dual passa de ser considerada una modalitat residual (només un 10% d'alumnes d'FP a Catalunya estudia en aquesta modalitat) a ser la modalitat preferencial, com una aposta clara per afavorir la recuperació econòmica.

 

Participació