procés català

Comencen a declarar als jutjats de Granollers els investigats pel tall de la C-17 del 2019 a l'Ametlla

La defensa demana l'absolució i diu que hi va haver mala praxis al fer els atestats

per Redacció, Granollers, Catalunya | 11 de maig de 2022 a les 21:00 |
Roda de premsa el dia de l'inici del judici | Alerta Solidària
Aquest dimecres han començat a Granollers les declaracions dels primers dels 44 investigats pel tall de la C-17 que hi va haver l'octubre del 2019, en el marc de les protestes contra la sentència del procés.

En total hi ha 44 persones de la comarca que hauran de declarar. A més, també ho faran els mossos d'esquadra i els policies locals de l'Ametlla del Vallès que van actuar aquell dia.


Segons ha explicat VOTV, l'advocat dels investigats, Xavier Monge, d'Alerta Solidària, ha demanat l'absolució i assegura que els policies no han pogut concretar ni les accions ni les persones que els van cometre. De fet, diu que hi va haver mala praxis a l'hora de fer els atestats i que fins i tot hi ha casos de persones que no van ser al tall aquell dia.


També critiquen que el cas ja s'havia arxivat però que el jutge va tornar a obrir la causa "sense que hi hagués hagut cap novetat judicial".


El Grup de Suport del 15-O alerta que a tot Catalunya hi haurà molts més casos de gent que haurà d'anar a declarar per aquelles protestes.

 

Participació