música

La Bucbonera, de Caldes, tancarà a l'estiu després de 22 anys

Tomàs Robisco destaca les amistats sorgides després de més de dues dècades de camí

per Redacció, Caldes de Montbui, Catalunya | 7 de maig de 2022 a les 09:00 |
Una de les sales de l'estudi de gravació. | Bucbonera
El mític estudi de música la Bucbonera, de Caldes de Montbui, tancarà a l'estiu. Ho ha comunicat el seu responsable, Tomàs Robisco, a les xarxes socials. "Fa 22 anys vam encetar un projecte que ara arriba a la seva fi", explica.

En declaracions a VOTV, Robisco reflexiona: "Cada cop costa més fer-lo viable, sobretot en vida. S'ha convertit en un negoci 24 hores al dia, 7 dies a la setmana. Quan tens una edat en què l'estudi és una forma de vida pràcticament ni t'importa viure aquí". També creu que es viu un canvi de paradigma, en la música però també en la indústria.


En el comunicat, Robisco recorda que a les instal·lacions s'han enregistrat més de 200 àlbums i que "ens ha permès formar part de la història de la nostra música". Per sobre de tot, però, destaca que "hem tingut el plaer de conèixer gent meravellosa: músics, enginyers, productors, premsa, gestors... molts dels quals s'han convertit en grans amics". A tots ells els hi agraeix "la seva confiança i la seva generositat per deixar en les nostres mans un material tan sensible com són les seves creacions. Sempre que es tanca una porta se n'obre una altra. Esperem trobar-nos pel camí".

En el comunicat, Robisco té paraules d'agraïment al soci de l'estudi: "No sabria com expressar el profund agraïment que sento pel Joan Carles Martin, soci a l'ombra de l'estudi. El seu suport, en el sentit més ampli de la paraula, ha estat imprescindible per arribar fins aquí. T'estimo, amic".


Tot i aquest tancament, l'empresa es manté: els bucs d'assaig continuaran oberts i fins tot guanyaran espai amb els sales tanquen.

 

 

Participació