rallis

El calderí Rafa Tibau es prepararà al Tunísia Desert Challenge per compatir al Dakar amb 70 anys

Dijous comença una prova de 8 etapes i gairebé 2.500 quilòmetres per desert

per Redacció, Caldes de Montbui | 19 d'abril de 2022 a les 07:00 |
Rafa Tibau, una edició anterior del Dakar. | Cedida
Del 21 al 29 d'abril tindrà lloc la Tunisia Desert Challenge, un dels ral·lis més exigents i difícils del món. En aquesta prova hi participarà el calderí Rafa Tibau, a qui la competició li servirà per preparar-se pel pròxim Dakar, on hi participarà als seus 70 anys.

A partir de dijous, Tibau participarà amb TH Trucks en una prova que travessa tot Tunísia, des de l'àrid desert de El Borma i les platges de Djerba fins arribar a les localitzacions de les pel·lícules de la Guerra de les Galàxies.


"Aquest és un ral·li molt desafiant i molt diferent a les etapes pedregoses del Marroc. És una ruta lineal i consta d'un total de 8 etapes i gairebé 2.500 quilòmetres de desert. Es caracteritza per les seves altes dunes, les quals requereixen de molta tècnica i són molt exigents per al conductor", destaca l'equip de Tibau en un comunicat.

Tibau afrontarà el ralli després de superar una lesió que el va deixar sense poder competir durant tot l'any 2021.


TH Trucks serà l'únic equip de competició de l'estat en aquesta edició. Pilotarà un camió SCANIA 4x4 de 1050 cavalls i anirà acompanyat del seu fill Rafael Tibau -campió del món de bike trial- en la posició de coopilot; i també de Mario Rodriguez Sastre com a mecànic.  Alberto Herrero, per altra banda, comandarà l'equip de suport que els acompanyarà durant tot el ral·li.

El Dakar amb 70 anys


La participació a Tunísia s'emmarca en el projecte de participar en el Dakar 2023 en la modalitat de velocitat als seus 70 anys. Amb aquest objectiu, TH Trucks està preparant un nou vehicle per aquest repte amb característiques similars al que pilotarà a Tunísia aquest mes. "La participació en el Tunísia Desert Challenge serà, a més de tot un repte, un bon entrenament per a aquest reconegut pilot, un dels pocs que ha participat en les tres edicions del ralli raid més reconegut del món, i que amb més de trenta Dakars a les esquenes encara segueix en actiu".

 

Participació