guerra a ucraïna

​La comunitat ucraïnesa de Granollers: «No ens oblideu, si us plau»

Els ucraïnesos del Vallès Oriental diuen que l'ajuda "és més necessària que mai"

per Jaume Ventura Busquets, Granollers, Catalunya | 12 d'abril de 2022 a les 17:41 |
L'Oleksandra Gaynulina, a la seva botiga de Granollers. | Jaume Ventura Busquets
L’Oleksandra no se separava aquest matí del seu telefon mòbil per gestionar les ajudes que envien des de fa gairebé dos mesos a Ucraïna als compatriotes que pateixen els efectes de la invasió russa. Explica que la situació ha anat canviant i que la cruesa sembla instal·lada a l’est del país, on les tropes invasores concentren els seus atacs.

La comunitat ucraïnesa del Vallès Oriental reconeix està preocupada per la situació que es viu al seu país, però també perquè diuen que han detectat una frenada de l’ajuda que reben. Diuen que és més necessària que mai: "Us agraïm molt l’ajuda, però no deixeu d'enviar-ne. No ens oblideu, si us plau. Els medicaments, els aliments, el material, les aportacions econòmiques per pagar el transport... tot s'acaba! Quan aneu a comprar divendres, divendres següent ho heu de tornar a fer. Imagineu en una guerra", explica a NacióGranollers.


De fet, els ucraïnesos vallesans també defensen que la campanya que estan duent a terme serveix per alguna cosa. Diuen que tenen proves que ho garanteixen. D’aquesta manera volen defensar-se de les que consideren fake news que diuen el contrari: "Està arribant tot. La gent del meu poble ha rebut molts dels enviaments i està tot enregistrat", insisteix.

De moment, aquest grup de voluntaris ja ha fet tres viatges a Ucraïna. Dijous faran el quart, i hi portaran menjar, medicines i material mèdic, però també tornaran amb noves persones que fugen de la guerra. De fet, estan treballant també per trobar lloc per una família que vol fugir i que estany acabant d’enllestir la documentació necessària: es tracta d’un pare, una mare i els seus deu fills.


Altres notícies que et poden interessar​​​
​​

 

Participació