solidaritat

Més de 15 hores d'esport, solidaritat i festa en la segona edició de l'OnCodines Trail

83 equips completen la segona edició del repte esportiu i solidari que tanca amb un marcador provisional de 80.000 euros

per Redacció, Sant Feliu de Codines, Catalunya | 4 d'abril de 2022 a les 11:07 |
La meta de l'OnCodines Trail, a Sant Feliu de Codines. | Laura Barbany
La segona edició de l’OnCodines Trail, celebrada aquest dissabte, ha estat una gran festa de la solidaritat i l’esport al llarg d’11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès, tant pel que fa al recorregut de 80 quilòmetres com en el de 60.

83 equips han aconseguit completar el repte esportiu i solidari, que estrenava un recorregut lineal amb sortida des de Granollers i que està organitzat pel Club Atlètic Sant Feliu, el Centre Excursionista Sant Feliu i l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines.

 

L'OnCodines Trail, a Granollers. Foto: Ramon FerrandisSegons explica l'organització en un comunicat, dels 86 equips inscrits, dos no van prendre la sortida i un es va retirar a l’avituallament de Santa Eulàlia de Ronçana. El repte ha comptat amb la participació de 513 persones i més de 250 voluntaris. 72 dels equips participants han optat per la modalitat caminant de 60 quilòmetres i 12, per l’opció de 80 quilòmetres corrent.

 

L'OnCodines Trail, a Granollers. Foto: Ramon FerrandisTot just finalitzar la prova, el director de l’OnCodines, Lluís Vilalta, ha declarat que "pensem que ens hem superat a l’any passat perquè era molt difícil fer una segona edició ja que la primera tenia molta empenta per molta gent que va venir per la Glòria. La segona ens feia una mica de por per això però estem molt contents".


Segons l'organització, el canvi de recorregut -lineal i amb sortida a Granollers- ha satisfet als equips ja que es redueix la quantitat de quilòmetres d’asfalt que hi havia a la primera edició i es concentren, tots, en el primer tram de la prova, als municipis de Granollers, Canovelles i Les Franqueses.

Precisament la sortida de la capital del Vallès Oriental s’ha fet de manera esglaonada (a les 7h, 7.30h, 8h i 9h) i l’encarregada de donar el tret de sortida ha estat l’alcaldessa Alba Barnusell, qui havia jurat el càrrec el dia abans, i per tant es tractava del seu primer acte oficial.

La jornada s’ha desenvolupat sense cap incident i en un ambient del tot festiu, en molts punts del recorregut però especialment a la plaça Josep Umbert de Sant Feliu de Codines, punt de meta. Des de l’arribada del primer equip, el Carlett&Portillo Team Trail, que va creuar l’arc 7 hores i 44 minuts després d’haver sortit; fins a l’arribada de l’últim, Siena, que ho va fer en 15 hores i 1 minut, l’arribada de cada equip va convertir la plaça en una festa.
 

L'OnCodines Trail, a la Garriga. Foto: Ramon FerrandisTots els participants rebien les medalles només arribar. Els encarregats de posar-les han estat l’alcaldessa de Sant Feliu de Codines, Mercè Serratacó; el regidor d’esports, Manel Vila; representants de les associacions beneficiàries i Míriam Roset, vídua de Sergi Mingote, qui va ser padrí en la primera edició del repte.

La festa s'ha accentuat amb la irrupció a la plaça de DJ Du-Dux, que ha amenitzat la botifarrada dels participants mentre arribaven els equips, i l’Orquestra Maribel, que ha ofert un concert a participants, voluntaris i públic.

L'organització també ha destacat la implicació de les entitats dels municipis per on transcorre el repte. A Santa Eulàlia, per exemple, han comptat amb la participació dels gegants Gerd i Maduixa i de la colla de diables La Sella; a Bigues i Riells del Fai, al punt d’avituallament del Castell de Montbui, també hi ha hagut timbalers; i a Sant Feliu de Codines, els No m’atabalis amenitzaven els últims metres de repte on també i havia els gegants.

El marcador de donatius s’ha tancat, al final de la jornada, amb la xifra provisional de 80.000 euros. "Estem molt contents, perquè arribar a 80.000 euros amb menys equips que l’any passat és molt molt satisfactori", afirma Vilalta.

 

Participació