1 de 10
dia mundial del càncer infantil

Llonguets solidaris contra el càncer infantil

Gremis de flequers i forners de Catalunya destinen 1.253 euros a la recerca en la segona edició de la campanya

Campanya dels Llonguets solidaris per al càncer infantil | Wikipedia
per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 15 de febrer de 2022 a les 15:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 15 de febrer és el dia internacional del càncer infantil i els flequers i forners de Catalunya han ideat una campanya solidària per recaptar fons i destinar-los a la recerca d'aquesta malaltia. És la iniciativa dels "Llonguets solidaris" i enguany se n'ha celebrat la segona edició.

La campanya l'han dut a terme conjuntament el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp i els Forners de Lleida durant aquest passat cap de setmana. Tots els ingressos registrats de la venda de llonguets -o llengüets- es destinaran a la Fundació Candela, vinculada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.


Concretament, s'han recaptat 1.253 euros entre els tres gremis que la fundació destinarà a la recerca contra el càncer infantil. En l'edició anterior, el 2021, només Mollet del Vallès -del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona- hi va participar i enguany s'ha fet extensiva a altres forners tradicionals.

Per què, llonguets? Aquesta peça de pa és tradicional de la fleca artesana catalana i sempre s'ha vinculat al món infantil per ser la mesura ideal per un entrepà petitó. 

 

 

Participació