cuina

Recepta | Tripa a la milanesa (Busecca)

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 12 de febrer de 2022 a les 09:30 |
Pastís de formatge fresc al perfum de taronja i cardamom. | Manel Baxerias
Ingredients:

-1 pastanaga


-1 ceba

-1 tija


-4 cullerades de puré de tomàquet

-Aigua al gust


-3 claus d'olor

-3 beines de ginebró

-100 g de cansalada viada curada

-30 g de mantega

-4 fulles de sàlvia

-Pebre negre al gust

-700 g tripa, rentada i precuinada

-200 g de mongetes del ganxet ja cuites (a la nostra recepta hem canviat les mongetes per cigrons)

-Grana Padano DOP (per ratllar) al gust

 
Preparació:

Piqueu finament la ceba, la pastanaga i l'api i reserveu-ho. Fregiu la cansalada amb la mantega i després afegir les verdures saltejades, fulles de sàlvia, baies de ginebró i clau.

Quan el sofregit estigui llest, afegiu-hi la tripa (els callos) tallada a trossos no molt grans, deixar assecar i després afegim unes cullerades de salsa de tomàquet, pebre i una mica d'aigua calenta per permetre una cocció prolongada. Coeu-ho almenys una hora a foc moderat, sempre comprovant que no s'assequi massa, després afegiu-hi les mongetes precuïtes, escorregudes.i remeneu durant un quart d'hora, i en tot cas fins que la el plat hagi assolit una consistència espessa.

Serviu la tripa en bols de terracota, acompanyant-la amb crostons i una empolsinada generosa de formatge ratllat.

Si els voleu conservar poseu el plat, tancat en un recipient hermètic i a la nevera, un màxim de 2-3 dies.

 

Participació