coronavirus

El Palau d'Esports de Granollers reobre com a punt de vacunació i preveu administrar 4.000 dosis diàries

Salut i l'Ajuntament garanteixen que al mateix temps es pugui mantenir l'agenda esportiva de l'equipament

per Redacció, Granollers, Catalunya | 17 de gener de 2022 a les 13:28 |
Una dona rep la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19, aquest dilluns al Palau d'Esports. | ACN
El Palau d'Esports de Granollers ha reobert aquest dilluns com a punt de vacunació massiva de referència a la regió sanitària metropolitana nord. El Departament de Salut ha instal·lat una dotzena d'espais per a l'administració de vacunes a l'equipament esportiu, des d'on preveu posar cada dia al voltant de 4.000 vacunes. La coordinadora dels punts de vacunació al Vallès Oriental, Gemma Mota, explica que del total de punxades encara hi ha, cada dia, al voltant d'un centenar de primeres dosis de població adulta. Mentre duri la campanya de vacunació al Palau d'Esports, l'Ajuntament i el Departament de Salut garanteixen que l'agenda esportiva de l'equipament es podrà mantenir.

El Palau d'Esports va tancar la tardor passada després de 4 mesos d'activitat en què van administrar gairebé 230.000 dosis de vacuna.


El Palau d'Esports de Granollers enceta així una nova etapa com a punt de vacunació massiva al Vallès Oriental, que a més de vacunar la població adulta, aquesta vegada també inclou un espai de vacunació per a infants, de 5 a 11 anys. En el primer dia de funcionament, però, el punt de vacunació pediàtric ha vist passar els pacients amb comptagotes.

La coordinadora dels punts de vacunació al Vallès Oriental, Gemma Mota, diu que a més de l'horari s'hi ajunta el fet que encara hi ha "alguna reticència" per part dels pares i també el fet que en les darreres setmanes s'han donat casos de positius i els conseqüents contactes estrets d'infants que, per tant, encara no es poden vacunar.


Pel que fa a la població adulta, aquest primer dilluns de vacunació al Palau d'Esports s'han format llargues cues que en algun moment han rodejat parcialment l'equipament. Des del Departament de Salut asseguren que els equips desplaçats encara s'estaven situant i que per a aquesta mateixa tarda ja es preveu que el ritme sigui molt més àgil.

El punt de vacunació no té data de fi marcada i es mantindrà mentre sigui necessari, en funció de l'evolució de la població vacunada. Durant aquest temps, l'Ajuntament de Granollers preveu mantenir tota la programació esportiva prevista i només alguns dies molt puntuals avisen que caldrà tancar el punt de vacunació per incompatibilitat amb alguna competició


A més d'aquest punt, també s'ha obert un punt de vacunació perifèric al CAP La Florida de Santa Perpètua de Mogoda per a població adulta i pediàtrica. El pròxim cap de setmana, se n'obrirà un tercer al CAP de Sant Celoni que funcionarà els caps de setmana per vacunar població adulta.

Amb aquesta reordenació, els punts habilitats al CAP Sant Miquel de Granollers, al CAP Corró d'Avall de les Franqueses del Vallès i al CAP Plana Lledó de Mollet deixaran d'estar operatius com a punts de vacunació.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació