cuina

Recepta | Magdalenes amb un toc personal

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 14 de gener de 2022 a les 16:39 |
Magdalenes amb un toc personal. | Manel Baxerias
Ingredients:
 

3 ous
175 grams de sucre canya

60 ml de llet
190 ml d'oli de gira-sol

210 grams de farina de rebosteria (fluixa)
5 grams de llevat químic (llevat de rebosteria)

1 cullerada sopera de aigua naf (aigua d’azar)
Pell ratllada de una taronja, solament la part taronja sense res del blanc
i un pessic de sal.

Elaboració:

Poseu en un bol els ous i el sucre i bateu-los fins que comencin a escumar. Podeu muntar una mica, que augmentin el seu volum. Incorporeu l'oli, la llet la cullerada de aigua naf  i torneu a batre fins que s'integrin.

A continuació afegiu la farina, el llevat, la sal, i la pell ratllada de taronja. Bateu de nou fins aconseguir una massa homogènia i fina, i llavors continueu batent una mica més ràpid uns dos minuts més, a fi d’esponjar la mescla.

Podeu cobrir la massa amb film transparent i reservar a la nevera durant una hora o si ho desitgeu, fins al dia següent. La farina hidrata bé, passarà com quan deixem reposar la massa de les creps. Aquesta part és opcional.

Abans d'enfornar les magdalenes haureu abocar la massa en les càpsules de paper i, perquè surtin millor, introduir-les amb càpsules o motlles de silicona o rígids de magdalena. Per abocar la massa podeu utilitzar una màniga pastissera, ja que és molt densa, encara que també ho podeu fer amb una gerra de rebosteria o una cullera gran.

Preescalfeu el forn a 220 º C amb calor amunt i avall, avanç de començar la preparació de la massa si la intenció es coure-les al moment. Omplius tres quartes parts de les càpsules i s'empolvoren amb una mica de sucre, quan les introduïu al forn, baixeu la temperatura a 190 º C. Les magdalenes s'enfornen durant 15 minuts aprox. o fins que estiguin daurades i cuites si la mida es molt gran.

En el nostre cas amb els ingredients abans esmentats vàrem fer 12 magdalenes grossetes i una mida gran de 18 cm.
 

Magdalenes amb un toc personal. Foto: Manel Baxerias

 

Participació