avaria

Agbar restableix el servei d'aigua a Can Gili i Terra Alta després d'una segona incidència

La primera avaria s'ha resolt a les 7 del matí

per Redacció, Granollers, Catalunya | 12 de gener de 2022 a les 13:10 |
Una veïna que acaba de recuperar l'aigua a Can Gili. | Jaume Ventura Busquets
Agbar ha començat a restablir progressivament el servei d'aigua als barris de Can Gili i Terra Alta aquest dimecres al matí. Ho ha fet després de reparar una segona avaria a la canonada provisional que s'ha instal·lat i que s'ha detectat a les 7 del matí, i quan en principi la que afectava la zona des de diumenge a la nit ja havia estat resolta.

La companyia ha explicat en un comunicat que la problemàtica viscuda a la zona ha estat una "complexa incidència" i que els seus operaris han treballat durant dos dies per executar una solució que permetés restablir el servei amb celeritat.


Per això s’ha instal·lat una canonada provisional per sota del pas de vianants que ha permès començar a subministrar aigua al barri de Terra Alta a les 21.00 del dimarts i, al barri de Can Gili, s’ha restablert el servei a les 2.30 d’aquesta passada nit. "La complexitat de la incidència, que no es podia resoldre a curt termini, i les dificultats sorgides per la interferència amb altres serveis han provocat que s'allarguessin els treballs", precisa la companyia.

En aquest sentit, expliquen que la solució provisional ha implicat diverses actuacions d’obra hidràulica amb un "laboriós treball": "D’una banda, s’han muntat 120 metres de canonada que s’han connectat a la xarxa d'un costat a l'altre de la via. A l'altra banda, es faran dues derivacions per connectar aquesta canonada provisional a les zones de Can Gili i Terra Alta".


L’avaria es va detectar sota un col·lector de clavegueram d’1 metre de diàmetre que transcorre per sota de la via del tren, a 3 metres de profunditat. La canonada afectada estava a més de 4 metres de profunditat. La incidència de dilluns va afectar 500 abonats, aproximadament, d’aquests dos barris de Granollers, mentre que la d'aquest dimecres ha afectat més d’un centenar d’usuaris.

 

Participació