cuina

Recepta | El bacallà de la Teresa

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 9 de gener de 2022 a les 16:47 |
El bacallà de la Teresa | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

2 talls del morro de bacallà dessalat

1/2 pebrot vermell
1/2 ceba tendra

1/2 porro la part blanca
1 cullerada de postres de mel

1 grapat de pinyons
1 grapat de panses sense pinyols
Farina
Oli d’oliva suau

Sal

Preparació:

Primer netegem el pebrot de llavors amb un pela patates li traiem la pell, el tallem en daus petits i els reservem.

Posarem a coure en una cossola la ceba i el porro amb un rajolí d’oli i un punt de sal per tal que comencin a suar la ceba i el porro, i quan comenci a ser transparent la ceba hi afegim els daus de pebrot, tot deixant-ho coure tot amb foc baix.

En una altra paella posem a torrar una mica els pinyons per tal que agafin color i deixin anar l’aroma del fruit sec i, quan siguin daurats, apaguem el foc i reservem.

Posem a escalfar oli en una paella. Quan sigui calent posem a fregir el talls de morro de bacallà que prèviament haurem passat per farina tot traient-li l’excés de farina els posarem a fregir amb la pell cara baix. Tan punt canviï de color podem donar la volta.

Per últim posem a escalfar el forn a 200ºC, posarem els talls de bacallà a una safata per anar al forn i per sobre el sofregit de ceba, porro, pebrot, els pinyons, les panses i una cullerada de mel per sobre i posem la safata al forn per espai de uns 10 minuts, passat aquest temps ja podem servir.

 

Participació