1 de 10
Creus de Sant Jordi 2021

Alèxia Putellas ressalta haver «somiat» amb ser futbolista des del pati de l'escola

La migcampista del Barça, en l'entrega de les Creus de Sant Jordi, reclama la igualtat total entre homes i dones en el món de l'esport: "Hem arribat per quedar-nos"

Alèxia Putellas, amb Aragonès i Borràs. | Govern
per Oriol March, Barcelona, Catalunya | 13 de desembre de 2021 a les 23:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alèxia Putellas, migcampista del Barça i millor jugadora del món, ha aprofitat el discurs en l'entrega de les Creus de Sant Jordi per reivindicar haver "somiat" ser futbolista mentre jugava al pati de l'escola. Unes paraules que arriben en un context en què les pistes de futbol als centres estan en qüestió, segons les noves directrius enviades pel Departament d'Educació. Putellas també ha volgut reclamar la igualtat total entre homes i dones en el món de l'esport: "Hem vingut per quedar-nos", ha resumit. En aquest sentit, ha demanat la màxima implicació al Govern. L'altre gran esportista premiat, Pau Gasol, ha estat absent de la cita per "motius personals".

L'encarregat de parlar en nom de les entitats premiades ha estat Lluís Gavaldà, cantant d'Els Pets, que ha barrejat humor i reivindicació en el seu discurs. "Vam decidir cantar en català, que als anys vuitanta tenia tant futur com demanar un referèndum pactat amb l'Estat", ha ressaltat. El cantant de Constantí ha expressat aquestes paraules davant d'Aragonès -amb qui abans s'ha fet una selfie en companyia de tot el grup i també de la dona del president-, que fa de la consulta acordada la principal estratègia per resoldre el conflicte polític amb l'Estat. Gavaldà ha tancat el discurs amb una agraiment a la família i ha pronosticat que el seu proper disc serà el "millor", perquè ha ironitzat amb el fet que potser mereix una nou reconeixement.Natàlia Garriga, consellera de Cultura, ha indicat que tot "bon Govern" vol una societat "lliure i pròspera", de manera que ha reclamat "impulsar la creativitat". "Les Creus de Sant Jordi premien la feina ben feta, la diversitat i la integració. Celebrem un acte d'afirmació de país", ha remarcat Garriga, que ha posat èmfasi en la paritat dels premis d'enguany. En els primers guardons entregats, l'any 1982, l'única dona premiada va ser Lola Anglada, escriptora a qui ha volgut reconèixer la seva tasca. Tot seguit s'ha procedit a l'entrega de les Creus a les associacions premiades, una desena.


Aquest és el llistat complet: l'Associació Cultural Recreativa Unió Calafina, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, el grup musical tarragoní Els Pets, l'Escola de Grallers de Sitges, la Federació Catalana de Natació, la Fundació Catalana de l'Esplai i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.
Participació