1 de 10
mundial d'handbol femení

Gossos, subsòl i drons per vigilar la seguretat del Palau d'Esports de Granollers

Els Mossos controlen la instal·lació abans i durant cada partit

Dos agents dels Mossos d'Esquadra vigilen el subsòl pròxim al Palau d'Esports de Granollers. | Cedida
per Jaume Ventura Busquets, Granollers, Catalunya | 4 de desembre de 2021 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rumba, Jai i Max. Així es diuen els tres gossos antiexplosius de la Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra que vigilaven aquest divendres al Palau d’Esports de Granollers per garantir la seguretat del Mundial d’handbol femení. La celebració de la cita mundialista implica un important pla policial per assegurar que no hi hagi cap incident de seguretat. Els gossos vigilen cada dia tots els racons de l’interior del pavelló, des de la pista fins les zones pas, però també l’aparcament.
 

Un caporal dels Mossos amb un dels gossos de la Unitat Canina antiexplosius. Foto: CedidaEn Sergi, caporal d'aquest unitat dels Mossos, ho explica: "Aquesta requisa és prèvia als partits de cada jornada perquè tot quedi net. Passem els gossos per interiors, exteriors, i aparcament. Ho revisem tot. A més, el personal ens informa si veuen alguna motxilla o qualsevol element fora de lloc".

Durant un d'aquests reconeixements, els gossos oloren des de les graderies més pròximes a la pista, els vestuaris, les zones de pas, l'aparcament del pavelló i, fins i tot, entre els grans camions que utilitzen els nombrosos mitjans de comunicació desplaçats a Granollers.


La unitat canina també vigila els hotels de les seleccions que formen part del campionat. 

Alerta al subsòl i a le'spai aeri


A més dels gossos, la policia vigila sota terra per descartar sabotatges o atemptats. En total, diàriament es vigilen 34 punts d'accés al clavegueram situats a voreres però també als carrers. Cal descartar que hi hagi artefactes o elements sospitosos que puguin posar en perill el públic, les personalitats o, fins i tot, quan passen els autocars que transporten les seleccions. I, si se’n troben sense segellar, es tornen a tapar. De fet, l'equip compta amb la col·laboració del grup Tedax per si aparegués algun element sospitós.

Els gossos i els agents del subsòl no són els únics protagonistes del dispositiu. Abans de cada partit, un dron de la policia vigila la part superior del palau i la zona aèria per descartar qualsevol element que pugui posar en risc el campionat. Es fa recerca d'elements sospitosos, però també d'alters drons que s'acostin a la zona.
 
Participació