atur

El Vallès Oriental registra una de les xifres més baixes d'atur dels darrers anys

A la comarca hi ha un total de 20.249 persones registrades a les Oficines de Treball

per Redacció, Granollers, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 14:24 |
Una oficina del SOC. | ACN
Aquest mes de novembre el descens de les xifres d'atur registrat a la comarca ha estat notable i s'intensifica la tendència a la baixa dels darrers mesos, segons les dades d'atur de l'Observatori-Centre d'Estudis del Consell Comarcal.

Segons dades elaborades per aquest organ, a la comarca hi ha un total de 20.249 persones registrades a les Oficines de Treball, 585 persones menys que el mes d'octubre passat, fet que suposa un descens relatiu del 2,81%.


Respecte fa un any, l'atur ha disminuït de forma significativa, més de 5.300 persones, un descens del 20,79%, que se situa en el valor més baix dels darrers anys, per sota de les xifres més baixes fins al moment, de juliol de 2019.

A Catalunya, el mes de novembre finalitza amb 369.822 persones aturades registrades a les oficines de Treball de Catalunya. La xifra més baixa, també des de juliol de 2019. En comparació amb el mes d'octubre, s'ha produït una reducció intermensual del 2,2% (8.138 persones aturades menys). El descens de l'atur ha estat més favorable entre els homes.


"Cal posar de relleu que aquesta davallada es produeix en un mes en què l'atur registrat tradicionalment creixia a Catalunya: així ho ha fet des del 1996. Només ens els anys 2010, 2014, 2015 i aquest, ha disminuït", destaca l'Observatori.

Tot i això, també puntualitzen que "cal recordar que en les dades d'atur no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació, en no ser considerades dins la classificació d'atur registrat, tal com estableix l'Ordre ministerial d'11 de març de 1985 per la que s'estableixen criteris estadístics per a la mesura de l'atur registrat, i encara no s'ha recuperat la totalitat d'empreses que es troben en situació d'ERTO, malgrat que pràcticament el 85% de les empreses afectades han anat recuperant la normalitat".

 

Participació