nadal

​Granollers encén el Nadal i presenta el programa d'activitats per aquestes festes

La programació recupera la Cavalcada de Reis, el Parc Infantil de Nadal i els tallers de fanalets i picarols

per Redacció, Granollers, Catalunya | 30 de novembre de 2021 a les 13:25 |
Granollers encén el Nadal i presenta el programa d’activitats per aquestes festes. | T. Torrillas
Granollers ha encès el Nadal a la ciutat aquest dilluns al vespre amb un acte a la plaça de la Porxada. El patge Gregori i en Picarol han estat els encarregats de donar la benvinguda a les festes i presentar el programa d'activitats. A més, la patge Llum, el nou personatge que s'incorpora enguany a l'imaginari del Nadal de Granollers, ha arribat per portar la llum a la ciutat. Així, tots tres patges han encapçalat la comitiva que ha encès els llums de Nadal pels carrers i places i també la nova il·luminació patrimonial de la façana de l'edifici de l'Ajuntament.

Aquesta ha estat, justament, una de les novetats que s'han explicat abans de l'acte d'encesa del Nadal. L'alcalde, Josep Mayoral, ha destacat les "ganes de carrer en unes festes que viurem de nou intensament però amb prudència seguint les mesures Covid". A més, l'alcalde ha destacat la convivència de les festes amb el Mundial Femení d'Handbol que acull la ciutat de l'1 al 19 de desembre.


La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez, ha expressat la voluntat que "cultura, comerç i restauració surtin reforçats d'aquestes festes" i ha presentat també algunes de les novetats més destacades: el renovat mercat de la plaça de la Porxada amb una estètica més atractiva o la millora del mercat de la plaça de Barangé, estrenat l'any passat, que tindrà més parades, nous artesans i una il·luminació millorada.

A més, la regidora de Cultura, Maria Villegas, ha destacat la recuperació de les visites dels patges a les escoles i als barris, el format del campament en dos dies i, "si res no canvia, la recuperació de la cavalcada que estrena nou recorregut per carrers més amples per afavorir les distàncies". També ha fet especial esment al nou personatge de la patge Llum ja que "posa una dona entre les protagonistes i era imprescindible la presència femenina".


Tornen la cavalcada, els tallers de fanalets i picarols i el PIN


Després de l'edició passada, marcada per la Covid-19, aquest Nadal es recuperen diverses activitats seguint les mesures sociosanitàries vigents. Així, el 5 de gener es tornarà a fer la picarolada al Campament Reial del patge Gregori que donarà pas a la Cavalcada Reial que estrena recorregut adaptat a les mesures Covid. Els carrers es tallaran segons el pas de la cavalcada i aquesta acabarà, com és habitual, amb la recepció a la plaça de la Porxada.


Els tallers de fanalets i picarols també recuperen la presencialitat i es faran a Roca Umbert els dies 27, 28 i 29 de desembre però caldrà reservar entrada a partir del dia 13 de desembre en aquest enllaç.

També caldrà reservar entrades per al Campament del Patge Gregori, que es farà els dies 3 i 4 de gener, i que manté el format de visita guiada i recorregut iniciat l'any passat.

I enguany també torna el PIN, el Parc Infantil de Nadal, que es farà al Palau d'Esports els dies 2, 3 i 4 de gener, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i que proposa activitats per a tota la família. 

La programació de Nadal també inclou tot un seguit d'activitats per a tota la família.

El pessebre de l'Ajuntament i exposicions


El pessebre institucional de l'Ajuntament ja llueix al vestíbul i, en aquesta ocasió, mostra una fidel reproducció del Palau d'Esports preparada per acollir els partits i les finals del Mundial d'Handbol Femení. És una maqueta obra de l'artesà Ramon Aumedes del Taller Sarandaca i es pot visitar de dilluns a divendres tot el dia; els dies 4, 5, 6, 8, 11, 12, 18 i 19 de desembre i 2 de gener, de 17 a 20 h. Estarà tancant els dies 25 i 26 de desembre, i 1 de gener.

El Nadal també arriba carregat d'exposicions a la ciutat. Aquest mateix dilluns ja s'ha obert al vestíbul de l'Ajuntament la nova exposició de l'Arxiu Municipal que porta per títol Esport femení a Granollers: els inicis. Coincidint amb la celebració del Mundial d'Handbol Femení, mostra imatges d'algunes de les seccions femenines creades al si dels clubs granollerins, al llarg del segle passat. Els primers anys, la majoria de clubs van apostar només pels equips masculins, un fet que reflectia la realitat social del moment, en què el paper de la dona es limitava, sobretot, a la cura dels fills i de la llar. La mostra es podrà visitar fins al 28 de febrer.

Al Museu de Granollers també es pot visitar, fins al 9 de gener, les exposicions Retorn a Granollers del retaule gòtic de sant Esteve i El Modernisme i les flors. De la natura a l'arquitectura. I al Museu de Ciències Naturals, del 14 de desembre al 27 de febrer es podrà veure l'exposició Playmobil i natura que presenta diferents treballs sobre recerca i protecció de la natura amb clicks de Playmobil.

Mercats i fires de Nadal


La ciutat també s'omple de mercats i fires de Nadal: casetes de fusta, regals, figuretes de pessebre, rams i propostes gastronòmiques per viure amb intensitat els dies de festa a la ciutat. Des de la setmana passada ja estan en marxa la fira de pessebres i ornaments a la plaça de la Porxada i la parada d'arbre i plantes de Nadal a la plaça de l'Església.

El mercat de Nadal, a la plaça de Barangé, començarà l'11 de desembre i s'allargarà fins el 5 de gener, i DFactory. La fàbrica dels regals, tornarà a omplir Roca Umbert de creacions de petits creadors i dissenyadors independents els dies 17, 18 i 19 de desembre.

Més activitats


Les festes també arriben a Granollers carregades de molta música amb propostes d'escoles de música, corals, AMPES/AFES i entitats. També les Delícies del Nadal, l'elaboració i degustació del brou de Nadal que organitza l'Associació de Veïns de Granollers Centre el 18 de desembre a la plaça de les Olles. Tampoc faltaran els Pastorets, un espectacle imprescindibles de les festes de Nadal per a tota la família, que seran el teatre Auditori de Granollers el dissabte 1 de gener.

 

 

Participació