mundial d'handbol femení

​Els centres educatius de Granollers viuen el Mundial d'Handbol femení

L’alumnat, especialment els de primària, estan fent activitats vinculades a la celebració de la cita

per Redacció, Granollers, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 18:25 |
El xutòmetre que hi ha a les escoles. | Ajuntament de Granollers
Els alumnes dels centres educatius de Granollers, especialment de primària, estan fent activitats relacionades amb el Mundial d'Handbol femení que es disputarà, entre d'altres, a la capital del Vallès Oriental

15 centres s’han vinculat a algun dels països que jugaran a Granollers la fase prèvia: França, Montenegro, Angola i Eslovènia, del grup A; i Dinamarca, Corea del Sud, Tunísia i República del Congo, del grup F. Aquestes escoles treballen cada país com a centre d’interès.


A més, 13 centres participen en l’activitat de dibuixar la Lola, la mascota del Mundial. De cada escola s’escolliran els millors 14 dibuixos, que s’exposaran durant les dates del Campionat del Món, de l’1 al 19 de desembre, en els cinc centres cívics, a la Biblioteca de Can Pedrals i a Can Puntes. En total seran 575 alumnes els que dibuixaran la mascota.

Diversos centres de primària també han demanat la visita de la Lola i poder jugar amb el xutòmetre inflable per practicar el llançament en el pati.


D’altra banda, el mural del Mundial que va pintar la il·lustradora Clara Sáez per la inauguració de l’Oficina del Mundial, està recorrent els set centres de secundària que l’han demanat.

Pel que fa als centres de secundària, durant el Mundial alumnes de l’Escola Educem faran enquestes d’impacte econòmic i de satisfacció, en el marc del servei comunitari obligatori en el currículum de l’ESO. L’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut Marta Estrada ha fet un projecte globalitzat sobre la Dona i Esport. En aquest projecte s’han treballat els valors, la implicació de la dona a l’esport femení i també les desigualtats de gènere que hi existeixen. Per engrescar aquest projecte, han visitat l’institut jugadores professionals de bàdminton, rugbi, futbol i a més a més, van acudir al centre dues jugadores del BMG acompanyades per una membre de la directiva. Les dades recollides de la informació que varen proporcionar les esportistes en la visita al centre i també de la recerca realitzada per l’alumnat estaran exposades a Can Jonch del dia 2 de desembre al 10 de gener. No us la podeu perdre!

 

Participació