equipaments

Torrent: «Volem que el Circuit de Catalunya sigui referent en sostenibilitat i que generi activitat industrial»

El conseller d'Empresa i Treball posa Silverstone o Nürburgring com a exemples a seguir

per Redacció, Montmeló, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 21:27 |
Roger Torrent, en una imatge d'arxiu. | Circuit de Barcelona-Catalunya
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha parlat dels eixos del nou Circuit de Catalunya després que la Generalitat hagi aprovat aquest dimarts la renovació dels contractes de la Fórmula 1 i de Moto GP per als propers 5 anys. "Volem que el Circuit de Catalunya sigui un referent en sostenibilitat i que generi activitat industrial. Es tracta d'una peça estratègica de país", ha afirmat Torrent als micròfons del Versió RAC1.

"El pla estratègic treballa en tres eixos: esdevenir un referent en sostenibilitat, fer més esdeveniments i convertir-se en una plataforma que dinamitzi l'entorn, que generi un ecosistema d'empreses i start-ups al voltant", ha precisat el conseller d'Empresa i també president del Circuit de Barcelona-Catalunya.


"Volem que al Circuit hi passin més coses de les que passen ara. Els nostres referents són Silverstone i la fabricació de vehicles que hi ha al voltant, i Nürburgring per la seva oferta familiar i social", ha posat d'exemples Torrent, que també ha destacat la capacitat turística i de promoció del país dels grans premis de motos i cotxes. "Cada GP de F1 el segueixen 84 milions de ciutadans a tot el món. El retorn és de més de 200 milions d'euros", ha xifrat el conseller d'Empresa i Treball. "L'àmbit automobilístic va cap a la descarbonització i els fabricants estan fent canvis molt importants. Volem ser-hi i una peça essencial és el Circuit", ha volgut deixar clar Torrent.
 

 

Participació