infraestructures

Inaugurades les obres a la carretera de Granollers a Lliçà d'Amunt

Els treballs suposen una millora de la mobilitat a peu i en bicicleta i també d'accessibilitat per al veïns

per Redacció, Granollers, Catalunya | 21 de novembre de 2021 a les 18:07 |
Imatge del projecte. | Diputació de Barcelona
Aquest dissabte, el diputat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, han fet la visita inaugural de les obres que s'han realitzat a l'entrada de la ciutat per la carretera BV-1432 des de la C-17 fins a l'estació del Nord. Les obres, que han tingut un cost d'execució de  865.150 euros, finançats en un 75% per la Diputació de Barcelona i el 25% per l'Ajuntament de Granollers, suposen una important millora per l'ordenació d'aquest vial així com per la millora de la mobilitat a peu i en bicicleta, i també d'accessibilitat per al veïns dels barris de Can Gili i Terra Alta.

En l'acte inaugural, el diputat Pere Pons, ha ressaltat l'actuació com una intervenció important per la mobilitat, però també de seguretat tant pels vehicles com per als vianants i ciclistes. Pons ha destacat que "aquesta és una actuació primer perquè dignifica una de les entrades a Granollers que fins ara havia estat oblidada i que suposa una millora urbanística important per tot l'entorn, però també perquè s'hi ha incorporat una nova mobilitat més sostenible per als desplaçaments de vianants i ciclistes, una característica molt important que la Diputació de Barcelona està incorporant en la seva xarxa de carreteres".


També l'alcalde, Josep Mayoral, ha volgut destacar el canvi substantiu que per la mobilitat suposa aquesta intervenció, havent-hi "un abans i un després molt notable que farà canviar hàbits en molts conductors i que ajudarà a ser una via més segura". Mayoral també ha destacat que l'actuació és un lligam de la ciutat amb el barri de Can Gili, donant-li "una nova perspectiva".

L'actuació realitzada en aquest tram de la carretera BV-1432 ha estat una optimització de la secció de calçada existent per construir-hi un itinerari compartit per a vianants i ciclistes, així com la construcció d'una nova rotonda situada a l'altura de l'accés al barri de Terra Alta. 


Les obres han suposat enjardinar tot el recorregut amb parterres i arbrat, i també la incorporació de nova il·luminació. L'actuació ha fet necessària la construcció d'un mur de contenció derivat de la geometria de la nova rotonda que activa l'arranjament del parc superior que hi ha en aquest punt i que queda

 

Participació