1 de 10
patrimoni

Sant Miquel del Fai reobrirà al públic a la primavera

L'espai natural està tancat a visitants des de l'any 2017

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, visitant l'espai natural de Sant Miquel del Fai. | Judit Contreras / Diputació de Barcelona
per Redacció, Sant Feliu de Codines, Catalunya | 19 de novembre de 2021 a les 19:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'espai natural de Sant Miquel del Fai es reobrirà al públic durant la primavera de l'any 2022. Així ho ha anunciat aquest divendres la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, durant una visita institucional al Vallès Oriental, concretament als municipis de Sant Feliu de Codines i Lliçà d'Amunt.

Segons recull la Diputació, Marín ha destacat que s'han finalitzat les actuacions relacionades amb l'entorn natural i "per tant podem garantir la seguretat de tots els visitants en tots aquests espais naturals". La presidenta de l'ens ha explicat que des de l'octubre s'està treballant en la zona d'aparcament per als usuaris que arribin en vehicles, i que aquesta serà l'ultima intervenció abans de l'obertura.


Marín ha volgut destacar la importància d'aquest espai, tot un referent a la comarca del Vallès Oriental i el Moianès: "De manera gradual s'anirà obrint l'espai fins arribar al 100% de tota la seva capacitat i oferta, però la prioritat de la Diputació és la seguretat dels visitants i així es podrà ja començar a gaudir de tot l'entorn natural", ha dit.

Per tal de fer totes les actuacions s'ha elaborat un Pla d'Usos que "ha estat la base per rehabilitar l'espai, tot i que és imprescindible el treball conjunt amb els municipis de l'entorn de Sant Miquel del Fai perquè aquest Pla d'Usos sigui un document viu i dinàmic que s'ajusti a les necessitats que van sorgint i que inclogui noves propostes per millorar cada dia aquest entorn privilegiat", ha afegit.


Tancat des del 2017


La Diputació de Barcelona es propietària del conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai des del 2017, any en què el va adquirir  amb la voluntat d'adaptar-lo. Ha estat tancat al públic des d'aleshores per poder-hi fer les obres de condicionament necessàries. Durant aquest temps, i tot i els aiguats que s'han patit i la pandèmia que han retardat les obres, s'ha reforçat la seguretat de les instal·lacions, amb treballs d'estabilització dels talussos i de renovació dels 1.500 metres de baranes de tot el circuit, de l'enllumenat i del cablejat exterior.


El conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai és un Bé Cultural d'Interès Nacional i està inclòs dins del Pla d'Espais d'Interès Natural dels Cingles del Bertí, fet pel qual les obres d'adequació s'han ajustat totalment als objectius de conservació patrimonial.

El desembre de 2018 la Diputació de Barcelona també va adquirir el cartulari del monestir benedictí de Sant Miquel del Fai, un document del segle XIV i de gran importància històrica.
 

 

Participació