1 de 10
model policial

Elena demana des de Mollet consens i diàleg per abordar el model policial a la comissió del Parlament

ERC, Junts, CUP i comuns acorden la metodologia i el pla de treball que es preveu que duri un any

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Tamara Garcia, en l'ofrena floral de l'acte d'inici del curs acadèmic 2021-2022, el 19 de novembre de 2021. (Horitzontal) divendres, 19 novembre 2021 12:34 Albert Segura Lorrio Pla conjunt del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Tamara Garcia, en l'ofrena floral de l'acte d'inici del curs acadèmic | ACN
per B.S., Barcelona, Catalunya | 19 de novembre de 2021 a les 17:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, fa una crida al consens i al diàleg per abordar el model policial de Catalunya a través de la comissió d'estudi que es durà a terme al Parlament. Aquest divendres ERC, Junts, CUP i comuns han fet oficial l'acord per acotar la metodologia i el pla de treball d'aquesta comissió, que té una durada prevista d'un any.

"Els consensos són benvinguts i positius, i esperem que vagin més enllà dels partits que han manifestat l'acord", ha assenyalat Elena. En aquest sentit, assegura que les aportacions que es facin des del màxim de punts de vista possible enriquiran el debat, i d'aquesta manera també el cos dels Mossos d'Esquadra i el model de seguretat pública de Catalunya.


En una atenció als mitjans en l'acte d'inici del curs acadèmic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) de Mollet del Vallès, Elena ha celebrat l'ampli consens adquirit en la posada en marca de la comissió. "És una bona notícia que hi hagi un consens que va més enllà dels partits del Govern per a començar a treballar i establir línies de treball", ha apuntat.

"Els Mossos d'Esquadra són una gran policia, i ho són en bona mesura perquè mai s'han cregut perfectes, sempre disposats a millorar", ha afegit. Per aquest motiu, considera que el debat és un bon mecanisme per valorar diferents mirades sobre temes que afecten el model policial. "Esperem que el consens vagi més enllà, i que d'aquí a un any arribem a conclusions", ha afegit.
Participació