cuina

Recepta | Fricandó amb rovellons

Cada setmana, les millors receptes

per Redacció, Granollers, Catalunya | 19 de novembre de 2021 a les 17:30 |
Fricandó amb rovellons. | Manel Baxerias
Ingredients per a 6 persones:

 

1,8 Kg. de vedella (iata en talls)

½ kg. de rovellons


2 cebes

2 pastanagues


4 tomàquets madurs

Farina

Oli d’oliva

Ametlles torrades

1 fulla de llorer

1 gra d’all

1 o 2 carquinyolis

1 got de vi  ranci

Una branca de julivert

Sal Pebre

 
Elaboració:

Salpebreu la carn, enfarineu-la i enrossiu-la amb oli ben calent.

Reserveu-la en una cassola.

Amb l’oli restant sofregiu-hi les cebes i les pastanagues tallades a bocins mitjans; quan veieu que són ben sofregides, afegiu-hi la fulla de llorer i els tomàquets a trossets. Deixeu-ho sofregir i espereu que es concentri. A continuació hi afegiu el vi ranci i deixeu reduir.

Després ho poseu a la cassola amb la carn, ho cobriu amb aigua o brou i ho deixeu a foc baix fins que estigui quasi cuit.

Passeu la carn a una altra cassola. Coleu la salsa i poseu-la de nou sobre la carn.

Netegeu els rovellons i talleu-los en trossos, passeu-los lleugerament per la paella amb un rajolí d’oli i tireu-los a la cassola, per tal que es vagin coent amb la vedella.

Feu una picada amb l’all, les ametlles, els carquinyolis i el branquilló de julivert.

Deixateu-la amb una mica de salsa i tireu-la a la cassola.

Tasteu el punt de sal, i ja teniu el fricandó a punt.
 

 

Participació