salut

Investiguen un brot de legionel·losi amb 26 afectats al Vallès Oriental

16 persones han hagut de ser ingressades a l'hospital

per Albert Vilanova, 18 de novembre de 2021 a les 20:22 |
L'Hospital de Mollet del Vallès | FSM
Salut Pública investiga un brot de legionel·losi amb casos detectats entre aquest dilluns i el dijous al Vallès Oriental. De moment, ja s'ha detectat en 26 persones de Montmeló i Montornès del Vallès. No es descarta que puguin aparèixer més afectats en els propers dies, ja que el període d'incubació de la malaltia pot ser fins a catorze dies.

De tots els casos, 16 han hagut de ser ingressats a l'hospital; dos d'ells ja són fora mentre 14 es mantenen sota vigilància mèdica. Els altres 10 no han hagut de ser hospitalitzats. Els afectats són 19 homes i 7 dones d'entre 37 i 92 anys.


La investigació epidemiològica i l'ambiental sobre la font d'infecció del brot s'han iniciat al mateix dia que s'ha declarat el brot i s'ha recollit la informació necessària per delimitar on aquestes persones s'han pogut contagiar. També s'han inspeccionat les instal·lacions de risc dels dos municipis, com ara industrials de torres de refrigeració d'aigua, i s'hi han recollit mostres d'aigua per analitzar-les.

Com a mesura cautelar, s'ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc de tots els circuits implicats en la investigació des del moment que s'ha començat a inspecció. També s'han reforçat les activitats de vigilància epidemiològica i d'investigació ambiental i s'ha informat tots els centres hospitalaris de la zona així com els centres d'atenció primària (CAP).


La legionel·losi és una malaltia contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols i les persones amb més risc són les fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afecten el sistema immunitari i les d'edat avançada. El causant és un bacteri anomenat Legionel·la. Té dues possibles manifestacions: la febre de Pontiac, lleu, i la infecció pulmonar o malaltia del legionari, potencialment mortal.

Salut informa que es pot beure sense perill l'aigua d'abastament públic, tant de casa com de les fonts públiques. També es pot fer servir l'aigua de l'aixeta per a la higiene personal i per cuinar.


Altres notícies que et poden interessar
 

Participació