1 de 10
CONTAMINACIÓ

El mapa de les males olors de Catalunya detecta pudor «molt forta» a Granollers, Mollet i Vallromanes

NasApp també cita "nivell mitjà" males olors a Canovelles i Llerona

Carrer Anselm Clavé de Granollers. | Toni Torrillas
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 15 de novembre de 2021 a les 13:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'aplicació col·laborativa NasApp, impulsada per la Unitat de Tecnologia Química del centre tecnològic Eurecat, té una eina per generar mapes de males olors per combatre i preveure episodis de contaminació en forma de pudors.

La plataforma connecta percepcions empíriques d'olors amb un sistema d'avisos en temps real d'episodis no desitjats a zones habitades. Segons les dades de NasApp, que encara només té dades de menys d'una desena part dels municipis catalans, s'han detectat nivells alts de pudor a Reus i Vilanova i la Geltrú.


També s'ha detectat contaminació odorífera "molt forta" a Granollers, Mollet del Vallès, Salou, Constantí, Tarragona, Vilallonga del Camp, la Pobla de Mafumet i Alcover. En la categoria "forta" trobem municipis com ara l'Hospitalet de Llobregat, Rubí, Abrera o Vallromanes.

S'ha detectat un nivell mitjà de pudor a Olesa de Montserrat, Les Roquetes del Garraf, Llerona i Canovelles. Per últim, en el nivell feble apareixen el Prat de Llobregat i en el molt feble, Girona i Sitges. 


Pel que fa a les grans ciutats, a Barcelona algunes zones de l'Eixample se situen en un nivell mitjà de contaminació per mala olor. Les dades, que s'obtenen per part d'ajuntaments i de ciutadans informadors, no identifiquen quins són els municipis amb més contaminació per olor perquè encara no hi ha informació de prou localitats. 

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació