polítiques juvenils

​La JNC presenta diverses propostes sobre emancipació juvenil

Alerten que els joves pateixen un 30% d'atur

per Redacció, Les Franqueses del Vallès, Catalunya | 11 de novembre de 2021 a les 11:43 |
Moment de la presentació de les propostes. | JNC
La Joventut Nacionalista de Catalunya del Vallès Oriental considera que avui en dia els més joves tenen gairebé impossible emancipar-se. Per intentar resoldre-ho, aquest dimarts han presentat una bateria de propostes per influir en els pressupostos municipals de cara a l’any que ve.

Ho han fet a Can Ribas, a les Franqueses, acompanyats de l’alcalde Francesc Colomé. Diuen que volen fer "política útil" en un context en què l’atur que afecta els menors de 30 anys i la qualitat dels salaris fa gairebé impossible l’emancipació.


El president comarcal de la formació, Aleix Agustí, ha destacat que el context no ajuda: "Hi ha un 30% d'atur atur registrat entre els joves. A més, cal recordar que l'any 2007 es podien emancipar un 30% de joves. Ara, en canvi, és un 18%".

Entre les propostes, el conseller nacional de la JNC, Dídac Santiesteban, ha destacat potenciar un suport integral i conjunt en inserció laboral i habitatge; borses d'habitatge que posin en relació els propietaris i els joves; subvencions per facilitar la incorporació dels joves al mercat de treball; ajuts al lloguer, a la rehabilitació d'habitatges i per fomentar la masoveria urbana; i també reforçar la formació d'oficis entre els joves per augmentar-ne l'ocupabilitat.

 

 

Participació